Friday, 3 June 2016

BAGAIMANA OMEGA GUARD MEMBANTU UNTUK MENGURANGKAN BERAT BADAN ??




Omega Guard Shaklee merupakan omega yang terbaik didunia...Kenapa saya xcakap macam tu..Sebabnya omega nie mengandungi asid lemak yang mengandungi EPA dan DHA..yang sangat penting untuk perkumbangan memori dan menajamkan minda..

Tapi sebenarnya, Omega Guard nie juga boleh membantu dalam mengurangkan berat badan kita juga tau...kalau korang perasan dalam set kurus salah satu pilihan yang boleh diambil adalah Omega Guard kan..Tapi kenapa Omega Guard ye...

Sebabnya, Omega 3 mengandungi hormon leptin yang berfungsi untuk mengawal nafsu makan...Sebab itu, Omega nie boleh membantu dalam mengurangkan berat badan sekaligus, membantu menguruskan badan kita..



 APA ITU LEPTIN??




Leptin akan menghantar signal ke otak mengatakan seseorang sudah kenyang. Apabila signal yang diberikan telah dapat disampaikan secara automatik seseorang itu akan mudah terasa kenyang.. Dengan cara ini, nafsu untuk makan banyak dapat dikawal... 

Leptin juga bertindak meningkatkan metabolisme badan, jadi lebih banyak lemak akan dibakar.Sebab itulah, dalam set kurus dan set berpantang Omega nie mesti ada bersama...Ialah dalam set kurus..mesti nak kuruskan..Macam itu juga lah, dalam set berpantang, ibu-ibu yang hamil mesti nak kurus balik bile dah bersalin...

Semua produk omega-3 mempunyai leptin, tapi mesti kena pilih produk Shakelee juga, kenapa?
--Diekstrak daripada ikan laut air sejuk di perairan Jepun yang bebas pencemaran, terutama merkuri.
--Merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak semulajadi.
--Satu sajian OmegaGuard membekalkan 905mg asid lemak omega-3 dan DHA.

Inilah sebabnya kenapa mesti ambil Omega Guard Shaklee...Yang terbukti berkesan dan diuji secara klinikal..