Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2016

KEPENTINGAN VITAMIN YANG MUNGKIN MENGUBAH HIDUP ANDA 100%

Vitamin...Ramai yang tak nak makan vitamin nie,...Macam-macam alasan yang dorang akan berikan untuk elakkan diri makan vitamin nie..Tapi kenapa??????

Sebenarnya..makan vitamin nie nak kata penting tak de lah sangat tapi memang penting pun..Sebabnya tak semua makanan yang kita makan setiap hari nie..dapat diserap nutrisinya...banyak mane pun makanan yang kita makan..belum tentu nutrisi tu meresap ke dalam tubuh kita...

Cuba tengok...lagi banyak kita makan..lagi banyak penyakit yang akan timbul...Jadi jangan nak salahkan makanan tau kalau kita sendiri yang tidak mengubahnya untuk menjadi lebih sihat...

Meh saya nak share cikit pasal vitamin nie lat korang semua ...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Penting sangat ke kne ambil vitamin nie...Dah la mahal..lepastu lambat pulak nak dapat effect dia...Baik xyah lah amik vitamin nie..

Atau dalam situasi yang macam nie:

- perlu ke vitamin ni?
- muda2/sihat2 kena ambik vita…

GLA COMPLEX YANG SANGAT PENTING UNTUK SISTEM HORMON TANPA MENGIRA JANTINA

Assalammualaikum...
Dah lama tak bersua di blog nie..Sampai dah nak naik bersawang dah..Hahahaha..Tapi itu bukan tpoik yang saya nak share kan kat korang sume ye...Tapi nk share kan tentang hormon kita nie...
Sebenarnya, badan kita nie ada hormon yang bermacam-macam tau..Kadang-kadang kita pelik dengan hormon yang doktor-doktor sebutkan...Hanya yang pakar je yang tahu jenis hormon nie..Tapi saya sebagai nutrition pun tak terkecuali juga untuk mengetahui serba sedikit pasal hormon nie..
Biasanya..perubahan hormon sering dikalangan kaum wanita...tapi sebenarnya..kaum lelaki juga tidak terlepas dengan masalah hormon...Dan ada antara sebabnya kenapa kaum lelaki nie tak nak mengaku..yang sebenarnya mereka juga memmpunyai masalah hormon..
Jadi Shaklee telah mengeluarkan satu produk yang boleh membantu masalah hormon nie tak kira lah samada lelaki mahupun perempuan..Nak tahu ape dia Produk tu...Taraaaa...

Inilah GLA COMPLEX yang boleh membantu mentsabilkan hormon kita..Dengan bantuan GLA COMPLEX …