Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2016

TESTIMONI : SET KECANTIKAN MEMBANTU MENGATASI MASALAH KULIT YANG TERUK KEMBALI PULIH

Kecantikan memang tak dapat dipisahkan dari kaum wanita...Akan tetapi jika salah cara dan penggunaan barangan kecantikan boleh mengakibatkan kulit menjadi teruk..
Tapi..
Jika anda tahu cara untuk membantu masalah anda nie dengan betul..In Shaa Allah..masalah anda dapat diselesaikan...Tapi sebelum tu..saya nak kongsikan dengan anda testimoni untuk set kecantikan...untuk kulit.. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Assalamualaikum,

Saya Ummi Zainab Mohamad, Nama glemer di Fb Ummi Ussi (Cik Zai). Mula kenal Shaklee pada tahun 2013 dan sah menjadi SID pada 3 September 2013 . Sebelum ini tak pernah kenal apakah itu Shaklee .. Tak pernah tau dan tak pernah diberitahu walaupun saya yang sangat aktif berinternet. Sehinggalah satu hari, saya ke hospital dan diperkenalkan oleh seorang Doctor Cun, Doc Nadia (Fb : Nadia Abdul Kadir) promot sikit kasi glemer lagi. Langkah kanan gamaknya masuklah bilik No.1 dan saya …

TESTIMONI DIRI SENDIRI SETELAH MENGGUNAKAN PRODUK KECANTIKAN YANG DIJAMIN SELAMAT

Kecantikan memang tak dapat dipisahkan oleh wanita...Bahkan sekarang ni juga kaum lelaki pun dah pandai untuk cantik..Macam-macam produk yang telah dikeluarkan untuk buatkan seseorang tu menjadi cantik..
Tapi saya xnak ceritakan tentang orang lain..Saya sendiri ada testimoninya sendiri...
----------------------------------------------------------------
" Dahulu kulit saya memang cantik..bukan nak perasan lah...sebab tak xde sebutir jerawat pun yang timbul kt muka nie...Dari mula akil baligh sampailah saya abis sekolah menengah...Tapi selepas abis sekolah je saya dah mula bekerja..Biasalah, bila dah da duit kat tangan tu macam2 lah nak dibelinya kan...
Saya mula tertarik dengan satu produk nie...Namanya biarlah saya rahsiakan lah ye...Memang fames produk nie..Macam2 jenis produk dia..Dari pencuci muka hinggalah ke krim malam..Segala macam krim lah yang ada..untuk semua kulit..Yang jeragat lain barangannya...yang jerawat lak lain barangannya...Dan harga dia pula boleh tahanlah...
Selepa…

5 TIPS MENJAGA KULIT TANPA SAKIT AGAR KULIT SENTIASA SIHAT DAN SEGAR

Semua orang mengidamkan kulit yang sihat dan berseri-seri...Malah ada yang sanggup berhabis kan duit semata-mata untuk kelihatan cantik...hihihihi..Cer korang tengok artis-artis kt luar sana..mereka tu pun sanggup berhabiskan duit mereka untuk kelihatan cantik...
Itu xpelah sebabnya dorang ada duit yang banyak..Tapi macam kita nie yang xseberapa nak kaya macam dorang...Mampu ke nak jadi cantik macam dorang tu????
Kalau itu anda punya pemikiran mengenai kecantikan...Anda silap besar ye..Sebenarnya tak semua artis luar tu sanggup berhabiskan duit hanya untuk cantik...Hanya mereka yang obses sahaja yang mampu buat macam tu...Tapi mereka mempunyai alternatif lain yang membantu mereka untuk kelihatan cantik...

Nak tahu apa dia ????  Jom check it out this...






Kalau korang amalkan semua tips nie..In Shaa Allah...korang akan dapat kulit yang cantik lagi sihat tanpa kesakitan..Tak payah dah nak buat cucuk sana cucuk sini..Semuanya menyakitkan je..Bukan tu je...Habis duit nanti..hanya untuk cantik y…

JENIS JERAWAT YANG BOLEH MEMBANTU ANDA AGAR SENTIASA BERWASPADA UNTUK KULIT ANDA

Jerawat sememangnya sukar untuk dielakkan betul tak??? Kebiasaannya ramai gadis dan teruna yang sering menjadi mangsa jerawat nie...Kalau sebemum nie saya ada ceritakan tips nak elakkan jerawat..Kali nie pulak saya nak ceritakan jenis jerawat yang perlu anda ketahui..
------------------------------------------------------------

Terdapat 3 jenis jerawat yang boleh diklasifikasikan oleh pemahaman saya...
1. JERAWAT RINGAN * Jerawat nie hanya sedikit berbentuk hitam dan berjerawat halus je..Kebiasaannya hanya kurang dari 30 bintik sahaja..Bila dan kering tiada kesan parut yang ditinggalkan..

2. JERAWAT SEDERHANA * Jerawat jenis nie pula..jerawat yang disertai dengan jeragat..Kebiasaannya, jerawat nie sukar sedikit nak di pulihkan..disebabkan dengan jeragat sekali kan..Pemilihan produk yang bersesuaian sahaja yang boleh membantu menghilangkan jerawat dan jeragat sekali..

3. JERAWAT KRONIK * Jerawat kronik nie pulak memang sukar untuk dihilangkan kerana lebihan minyak yang melampau dan menyebabkan…

KENAPA SAYA BOLEH JATUH CINTA DENGAN SHAKLEE BUAT SELAMANYA

Kalau nak diikutkan..banyak sebabnya kenapa saya jatuh cinta dengan Shaklee nie..
Mula-mula dulu saya jatuh cinta dengan Shaklee nie sebab nak kembalikan kulit wajah yang dah kusam tu...Memang hasilnya terbaik lah..Walaupun kene ambil masa 3bulan baru nampak hasilnya..
Macam-macam pertanyaan yang saya tanye dekat penjual tu..Kenapa lambat sangat hasilnya?? Kenapa xde kesan makan nie?? Kenapa ada kesan lain pulak?? Kekadang kesian pulak saya tengok kt penjual tu...Mesti pening pale dia nak jawab soalan saya...



Lepas tu pulak...saya jatuh cinta kali ke 2 dengan set hamil Shaklee...Waaa..yang nie lagi best..2 anak yang sebelum nie saya xde makan pape pun..hanya makan biasa je...Kot mane yang ok..saya makan lah..Time anak ke 3 baru saya makan Shaklee...Sebelum nie HB saya sangat low..sampai satu tahap doktor nak masukkan darah kat saya...kalau checkup sekali lagi xde peningkatan..
Bila teringat sume tu...saya jadi takot la kan..Kalau masuk air xpe la lagi..Ni nak masuk darah memang la,..takot…

8 TIPS UNTUK ELAKKAN JERAWAT AGAR KEKAL SIHAT DAN CANTIK

Jerawat merupakan masalah utama kepada setiap jantina ...Tak kiralah samada lelaki mahupun wanita...Apabila sudah mencapai umur baligh..atau cukup umur..Selalunya seusia 14-19 tahun, kebiasaannya jerawat sudah mulai timbul di muka...
Maksud jerawat nie kalau diikutkan dari segi sainsnya adalah liang-liang pori yang tersumbat sehingga menjadi nanah...Ataupun perubahan hormon yang merangsang kelenjar minyak dikulit..Haaa..Nampak tak..perubahan hormon yang menyebabkan timbulnya jerawat nie..
Saya akan sedia bantu anda untuk atasi masalah jerawat nie ye..







Haaa..dah tengok dah..ada 7 tips yang korang boleh applykan kt diri korang sendiri ye..tok hilangkan /elakkan jerawat tu timbul kat muka korang...Jangan malas pulak nak apply tu..Kang tak cantik muka korang tu pulak...
Ni ada lagi satu tips yang akak nak bagitahu kat korang..Walaupun korang dah bertepek macam-macam kt muka tu..Tapi itu hanya luaran sahaja...Kat dalaman pun korang kene usaha jugak tau..Barulah bertambah meletop muka korang tu…

MASALAH JERAGAT : PERUBAHAN HORMON BOLEH MENYEBABKAN JERAGAT TERUTAMA KAUM HAWA

JERAGAT...

MALU NAK BERDEPAN DENGAN ORANG RAMAI SUKAR MENYENDIRI LEBIH SENANG BERDIAM DIRI

Semua masalah itu adalah disebabkan oleh masalah jeragat..yang kebiasaannya kita ambil mudah untuk tidak membantu memudarkan masalah jeragat tu...Tapi kalau korang nak tahu..jeragat nie merupakan masalah kulit yang boleh menjadi serius jika tidak dirawat dengan betul...
Masalah jeragat nie selalunya terjadi pada mereka yang dah berumur..contohnya mereka yang dah berumur 30an ke atas..
Tahu tak..Kenapa umur 30an nie selalu menghadapi masalah jeragat terutama kaum wanita??
Ini kerana wanita mengeluarkan 2 jenis hormon iaitu progestron dan estrogen..Hormon-hormon ini dihasilkan oleh kelenjar ovari dan mempengaruhi hormon yang dirembeskan oleh kelenjar pituiteri..
Kedua-dua hormon ini sangat penting tau untuk wanita..kerana membantu penghasilan haid dan juga perubahan dinding rahim..Bukan tu jer tau..tapi tisu-situ tubuh..seperti buah dada, tulang, pembuluh darah, jantung, saluran usus, pundi kencing dan ku…

KALSIUM PENTING UNTUK TULANG MANUSIA AGAR TIDAK RAPUH TERUTAMA KAUM WANITA

Assalammualaikum..dah lama saya tak meng'update' strory kat blog nie..Terasa rindu sangat-sangat..
Baik..Hari nie saya nak share cikit pasal tulang rapuh...Kalau kat iklan TV tu..kebiasaannya semua tahu pasal susu kan...Banyak khasiat susu yang dipamerkan..Ada yang Omega la..Ada yang kaya dengan AHA dan DHA la..macam-macam lagikan..Semuanya bahan penting salam susu..

Susu nie sebenarnya adalah dari bahan semulajadi yang kaya dengan kalsium, Magnesium dan juga Vitamin D..Semuanya untuk membantu mempertahan tulang dari merapuh...Dan kalau korang perasan jugak kebanyakkan susu yang ada diluar sana tu..semuanya mengandungi hampir sama kandungan dalam susu tersebut...
Mengikut Persatuan Kesihatan Dunia..kaum wanita merupakan mudah terkena serangan penyakit tulang rapuh nie...a.k.a Osteoprosis..Ini kerana kerapuhan tulang disebabkan oleh perubahan hormon..Yang mana selepas putus haid..Hormon menjadi tidak stabil..dan boleh mengganggu aktiviti penyerapan kalsium...


Apa itu Osteoprosis ni…

KALSIUM KURANG SEMASA HAMIL BOLEH MENGUNDANG BAHAYA PADA SI IBU

Secara peribadi..saya sebenarnya seorang yang bukan pengemar susu..Lebih-lebih susu tepung..Aduhh..Memang tak gemar langsung la..Bau nya pun saya memang tak boleh nak hidu...Bayangkang Jika ada kuih atau makanan yang berasakan susu tepung nie...Hidung saya nie dah boleh bau dah dari jauh..
Tapi bila dah berpengalaman hamil 2 kali..rasa nya tak sanggup lagi kto nak merasainya..Mana tidak nya..sepangjang kehamilan..masalah utama yang sering saya hadapi adalah KEKEJANGAN di bahagian kaki...Ada satu hari tu..bila kene kekejangan tu samapai tak boleh nak dibetulkan balik kaki saya tu...
Betapa seksanya time tu...Hanya Allah sahaja yang tahu...Tapi kali 3 untuk hamil, saya bertekad xnak benda nie berlaku lagi...So...apalagi Bila dapat tahu saya hamil anak ke 3...Saya pun consume dengan SET HAMIL SHAKLEE..Alhamdulillah sepanjang hamil anak ke 3...saya tiada lagi masalah KEKEJANGAN..



APA ITEM SHAKLEE YANG BOLEH MENGGURANGKAN MASALAH KEKEJANGAN??
Haaa..soalan nie selalu saya dengar...Meh saya nak…

DUGAAN YANG SENTIASA BALAS DENGAN SENYUMAN AGAR HATI TENANG

Bila bercakap tentang anak..hati saya terasa sayu sahaja...Mane tidak nya..anak yang selama ini saya kandungkan dan lahirkan..tidak membesar depan mata saya sendiri..Bukan menidakkan tanggungjawab yang saya kene pikul..Tapi ada tanggungjawab yang lagi besar yang saya sendiri terpaksa pikul..
Menggalas tanggungjawab sebuah keluarga memang tidak mudah..Tambahan pula jika saya sendiri seorang yang bekerja...yang mempunyai kerjaya..yang sentiasa kene komited dengan tugas...Memang bukan mudah..
Walaupun dah diberi pilihan untuk melakukan tugasan ringan...yang hanya dipandang dengan mata kasar..Memang nampak mudah dan menyenangkan..Tapi jika dilihat dengan mental...Hanya Allah s.w.t sahaja yang tahu betapa besarnya dugaan yang diberikan...
Benar cakap ulama..Benar cakap mereka yang dah pernah menerima dugaan..
Jika rasa tak puas hati...Beritahu Allah Jika rasa banyak dugaan..Beritahu Allah Jika rasa tak cukup..Beritahu Allah..
Hanya Dia yang menentukan kehidupan seorang insan yang bernama manusia.…