August 2016 - CINTA HATI SAYA

Friday, 19 August 2016

TESTIMONI : SET KECANTIKAN MEMBANTU MENGATASI MASALAH KULIT YANG TERUK KEMBALI PULIH

August 19, 2016 0
TESTIMONI : SET KECANTIKAN MEMBANTU MENGATASI MASALAH KULIT YANG TERUK KEMBALI PULIH
Kecantikan memang tak dapat dipisahkan dari kaum wanita...Akan tetapi jika salah cara dan penggunaan barangan kecantikan boleh mengakibatkan kulit menjadi teruk..

Tapi..

Jika anda tahu cara untuk membantu masalah anda nie dengan betul..In Shaa Allah..masalah anda dapat diselesaikan...Tapi sebelum tu..saya nak kongsikan dengan anda testimoni untuk set kecantikan...untuk kulit..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Assalamualaikum,

Saya Ummi Zainab Mohamad, Nama glemer di Fb Ummi Ussi (Cik Zai). Mula kenal Shaklee pada tahun 2013 dan sah menjadi SID pada 3 September 2013 . Sebelum ini tak pernah kenal apakah itu Shaklee .. Tak pernah tau dan tak pernah diberitahu walaupun saya yang sangat aktif berinternet. Sehinggalah satu hari, saya ke hospital dan diperkenalkan oleh seorang Doctor Cun, Doc Nadia (Fb : Nadia Abdul Kadir) promot sikit kasi glemer lagi. Langkah kanan gamaknya masuklah bilik No.1 dan saya menceritakan segala masalah saya kepada doctor tersebut . Tq yer doc !
.
Ok dipendek2kan cerita, setelah diperkenalkan melalui flyer shaklee yang doc bagi saya tak mencuba terus sehinggalah saya tengok banyak suplemen di rumah saudara saya. So dia pulak menceritakan kebaikan Shaklee kepada saya. Ingat lagi suplemen first saya cuba adalah Alfalfa Complex.
.
Saya diberitahu Alfalfa Complex ni sesuai untuk penyakit resdung. So saya cubalah. Alhamdulilah memang menakjubkan kegatalan dimuka, hidung, lelangit, telinga kembali berkurang dan sembuh dengan sekelip mata. Kalau dulu saya peruntukkan hampir RM 300.00 untuk settle masalah resdung saya ni (facial muka, berbekam, beli batang rokok resdung) tetapi dengan Alfalfa Compex saya hanya peruntukkan RM 53.75 (harga bukan ahli) yang kuantiti sebanyak 330 biji. Bonusnya lagi masalah keputihan dan masalah dalaman saya semakin pulih dan hilang terus .. Menakjubkan !!!
.
Sejak dari sebotol Alfalfa Complex saya mula yakin bersama Shaklee. Saya semakin rajin google dan mencari input2 dan sharing/testimoni dari pengguna dan kebaikan dari suplemen shaklee.
.
Ok Settle masalah resdung & keputihan. Saya fokus untuk kecantikan kulit muka pula. Muka saya dulu teruk (kusam, bernanah,sensitif, berparut dan berjerawat) .Untuk masalah itu, saya mula mencuba set kecantikan kulit muka. Saya pernah cuba suplemen Esp, Vivix, Vitamin C, Vitamin E, Alfalfa Complex, B-Complex.Omega Guard,Herblax dan set skincare pula saya memilih Skincare Enfuselle (masa itu saya pakai sebab kulit muka teruk) sekarang dah takde jerawat saya kembali setia dengan Set SkinCare Nutriwhite (Kulit dah kelihatan normal dah). Memang banyak saya guna suplemen shaklee tetapi saya tak beli semua sekaligus la. Ada duit saya topup sikit untuk suplemen . Saya laburkan untuk diri saya sendiri. Semua BERJAYA kerana saya KOSISTEN guna selama 2 tahun.
.
Alhamdulilah, Allah dah temukan saya dengan suplemen yang sangat berkualiti dengan ujian klinikal yang terbaik dan ia sangat sesuai dengan diri saya. Tahniah untuk diri saya sendiri dan juga untuk berjuta-juta pengguna/testimoni lain yang telah berjaya bersama Shaklee.
.
Yang masih ragu-ragu dengan shaklee . Cuba dulu .. Alami sendiri.. Jangan buat andaian sebelum mencuba. Apa-apapun semoga testimoni ini memberi manfaat pada semua .
.
Sharing dari hati ....
.
Yang ikhlas,
Ummi Ussi


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nampak tak kesan selepas menggunakan set kecantikan Shaklee nie..Alhamdulillah kulit makin cantik..Setiap produk yang dimakan perlulah diambil secara konsisten dan bersistematik untuk mendapatkan hasil yang terbaik...

Bukan itu sahaja..penjagaan fizikal juga perlu dititik beratkan bagi memastikan tubuh sentiasa perolehi nutrisi yang diperlukan...

Berminat untuk mendapatkan set kecantikan nie..Boleh hubungi saya

Hafza Aein
0173739567

Wednesday, 17 August 2016

TESTIMONI DIRI SENDIRI SETELAH MENGGUNAKAN PRODUK KECANTIKAN YANG DIJAMIN SELAMAT

August 17, 2016 0
TESTIMONI DIRI SENDIRI SETELAH MENGGUNAKAN PRODUK KECANTIKAN YANG DIJAMIN SELAMAT
Kecantikan memang tak dapat dipisahkan oleh wanita...Bahkan sekarang ni juga kaum lelaki pun dah pandai untuk cantik..Macam-macam produk yang telah dikeluarkan untuk buatkan seseorang tu menjadi cantik..

Tapi saya xnak ceritakan tentang orang lain..Saya sendiri ada testimoninya sendiri...

----------------------------------------------------------------

" Dahulu kulit saya memang cantik..bukan nak perasan lah...sebab tak xde sebutir jerawat pun yang timbul kt muka nie...Dari mula akil baligh sampailah saya abis sekolah menengah...Tapi selepas abis sekolah je saya dah mula bekerja..Biasalah, bila dah da duit kat tangan tu macam2 lah nak dibelinya kan...

Saya mula tertarik dengan satu produk nie...Namanya biarlah saya rahsiakan lah ye...Memang fames produk nie..Macam2 jenis produk dia..Dari pencuci muka hinggalah ke krim malam..Segala macam krim lah yang ada..untuk semua kulit..Yang jeragat lain barangannya...yang jerawat lak lain barangannya...Dan harga dia pula boleh tahanlah...

Selepas tu..saya mula berhenti untuk menggunakannya...sebab ada sesetenagh produk dah abis..dan sesetengah tempat xde produk nie...Bila dah berhenti tu mulalah kulit jadi kusam balik..berminyak..tona kulit xsekata....

Sehinggalah saya lahirkan anak ke 2...Semua masalah tu saya hadapinya dengan tenang..huhuhu...Kesian kt saya..abis kulit dah xcantik dah...Tak lama selepas itu, kawan saya kenalkan saya dengan satu produk yang lain lagi...Tapi kali nie bukan untuk luaran..tapi untuk dalaman...

Mula2 saya was-was jugak..Mane taknya...saya risau takut kulit jadi makin teruk..Tapi sebab nak kan kulit yang cantik time tu..saya pun makan...Mula2 makan memang xde rasa pape..Xde effect langsung la..Tapi setelah consume selama 3 bulan..Alhamdulillah kulit saya makin cantik...tona makin sekata...kulit dh xberminyak dah..


Tu gambar saya time 2011..time tu anak baru sorang..Kalau orang tengok muka tu macam anak dah lebih 3 orang dah..Macam tak terurus kan..huhuhuhu....Yang 2013 tu saya dah makan produk lebih setahun..itulah hasil yang saya dapat...Tona kulit makin sekata...Muka xde lah cerah mane pun..Atleast xdelah berjerawat dan berjeragat...huhuhu...Alhamdulillah...



Dan nie gambar terbaru saya...hhihihih..saya nie xde la pandai sangat nak berselfie..Ini pun terikut kengkawan...hahaha...

----------------------------------------------------------------

Pape pun saya sangat hepi dengan produk kecantikan yang saya gunakan sekarang nie...Best tau,...Menjadi idaman saya sekarang nie..Ada yang nak tahu ape yang saya gunakan...Meh hubungi saya...Saya akan ceritakan betapa bestnya produk nie..Dan betapa terujanya saya bile dapat effect nie..


5 TIPS MENJAGA KULIT TANPA SAKIT AGAR KULIT SENTIASA SIHAT DAN SEGAR

August 17, 2016 0
5 TIPS MENJAGA KULIT TANPA SAKIT AGAR KULIT SENTIASA SIHAT DAN SEGAR
Semua orang mengidamkan kulit yang sihat dan berseri-seri...Malah ada yang sanggup berhabis kan duit semata-mata untuk kelihatan cantik...hihihihi..Cer korang tengok artis-artis kt luar sana..mereka tu pun sanggup berhabiskan duit mereka untuk kelihatan cantik...

Itu xpelah sebabnya dorang ada duit yang banyak..Tapi macam kita nie yang xseberapa nak kaya macam dorang...Mampu ke nak jadi cantik macam dorang tu????

Kalau itu anda punya pemikiran mengenai kecantikan...Anda silap besar ye..Sebenarnya tak semua artis luar tu sanggup berhabiskan duit hanya untuk cantik...Hanya mereka yang obses sahaja yang mampu buat macam tu...Tapi mereka mempunyai alternatif lain yang membantu mereka untuk kelihatan cantik...


Nak tahu apa dia ????  Jom check it out this...


  





Kalau korang amalkan semua tips nie..In Shaa Allah...korang akan dapat kulit yang cantik lagi sihat tanpa kesakitan..Tak payah dah nak buat cucuk sana cucuk sini..Semuanya menyakitkan je..Bukan tu je...Habis duit nanti..hanya untuk cantik yang tidak kekal...

Lagi satu dorang juga amalkan suplement tau...Yang membantu untuk kesihatan dalaman..Bila dalaman sihat maka yang kat luar juga akan sihat la...Senang kan nak amalkannya..


Nie set kecantikan yang paling basic sekali..Yang membantu mengekalkan keseimbangan nutrien dalaman...yang membantu membuang segala toksin yang tak diperlukan lagi oleh badan yang boleh buatkan badan kelihatan lesu je...

Berminat untuk mendapatkan set nie..boleh hubungi saya

Hafza Aein
0173739567


Saturday, 13 August 2016

JENIS JERAWAT YANG BOLEH MEMBANTU ANDA AGAR SENTIASA BERWASPADA UNTUK KULIT ANDA

August 13, 2016 0
JENIS JERAWAT YANG BOLEH MEMBANTU ANDA AGAR SENTIASA BERWASPADA UNTUK KULIT ANDA
Jerawat sememangnya sukar untuk dielakkan betul tak??? Kebiasaannya ramai gadis dan teruna yang sering menjadi mangsa jerawat nie...Kalau sebemum nie saya ada ceritakan tips nak elakkan jerawat..Kali nie pulak saya nak ceritakan jenis jerawat yang perlu anda ketahui..

------------------------------------------------------------


Terdapat 3 jenis jerawat yang boleh diklasifikasikan oleh pemahaman saya...

1. JERAWAT RINGAN
* Jerawat nie hanya sedikit berbentuk hitam dan berjerawat halus je..Kebiasaannya hanya kurang dari 30 bintik sahaja..Bila dan kering tiada kesan parut yang ditinggalkan..


2. JERAWAT SEDERHANA
* Jerawat jenis nie pula..jerawat yang disertai dengan jeragat..Kebiasaannya, jerawat nie sukar sedikit nak di pulihkan..disebabkan dengan jeragat sekali kan..Pemilihan produk yang bersesuaian sahaja yang boleh membantu menghilangkan jerawat dan jeragat sekali..


3. JERAWAT KRONIK
* Jerawat kronik nie pulak memang sukar untuk dihilangkan kerana lebihan minyak yang melampau dan menyebabkan liang pori tersumbat..Jerawat jenis nie sangat sakit dan bernanah...Dan juga akan meninggalkan kesan yang teruk dan berparut dalam..



Haaa...3 jenis jerawat nie boleh membantu anda untuk mengenalpasti kulit anda..Ada sesetengah orang, kulit mereka akan mengalami lebihan minyak disebabkan faktor bekerja diluar kawasan...Dan ada juga yang hanya berminyak sedikit dan kering sedikit..ketika bekerja diluar kawasan

Jadi tidak semua orang mempunyai jenis kulit yang sama..dan banyak faktor yang mempengaruhi perubahan kulit masing-masing...

Sebelum tu, saya nak share kan dengan anda satu testimoni kulit berjerawat nie...Beliau dan macam-macam menggunakan produk..Tapi akhirnya memilih Set Jerawat Shaklee untuk kulit beliau..

---------------------------------------------------------

Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai SET KULIT CANTIK SHAKLEE..boleh hubungi saya

Hafza Aein
0173739567


Thursday, 11 August 2016

KENAPA SAYA BOLEH JATUH CINTA DENGAN SHAKLEE BUAT SELAMANYA

August 11, 2016 0
KENAPA SAYA BOLEH JATUH CINTA DENGAN SHAKLEE BUAT SELAMANYA
Kalau nak diikutkan..banyak sebabnya kenapa saya jatuh cinta dengan Shaklee nie..

Mula-mula dulu saya jatuh cinta dengan Shaklee nie sebab nak kembalikan kulit wajah yang dah kusam tu...Memang hasilnya terbaik lah..Walaupun kene ambil masa 3bulan baru nampak hasilnya..

Macam-macam pertanyaan yang saya tanye dekat penjual tu..Kenapa lambat sangat hasilnya?? Kenapa xde kesan makan nie?? Kenapa ada kesan lain pulak?? Kekadang kesian pulak saya tengok kt penjual tu...Mesti pening pale dia nak jawab soalan saya...




Lepas tu pulak...saya jatuh cinta kali ke 2 dengan set hamil Shaklee...Waaa..yang nie lagi best..2 anak yang sebelum nie saya xde makan pape pun..hanya makan biasa je...Kot mane yang ok..saya makan lah..Time anak ke 3 baru saya makan Shaklee...Sebelum nie HB saya sangat low..sampai satu tahap doktor nak masukkan darah kat saya...kalau checkup sekali lagi xde peningkatan..

Bila teringat sume tu...saya jadi takot la kan..Kalau masuk air xpe la lagi..Ni nak masuk darah memang la,..takot betul tak??? Bukan itu sahaja..masalah keputihan pun menjadi masalah utama buat saya...Sampaikan doktor suruh masuk ubat lah..Nak hilangkan keputihan tu..

Saya terfikir balik.. ' Kenapa aku tak consume dengan set hamil SHaklee je kan..Sebab dah nampak kesannya dan dah tahu khasiatnya?? Saya tak tunggu lagi la..Terus oder untuk set hamil..tapi nak beli semua memang tak mampukan..Saya try beli yang set bajet je...Yang hanya ada ESP, VITALEA, B COMPLEX, VITAMIN C...Itu pun dah cukup buat saya..Bila dah ada bajet lebih saya oder lah yang lain pulak...Dan alhamdulillah...sepanjang hamil anak ke3 tu..saya tak ada masalah lagi...


Lepas hamil..mesti berpantang pulak kan..jadi saya terus ambil SET BERPANTANG...senang citer..just topup je mane yang xde dalam set tu je..Macam ALFALFA COMPLEX..GLA COMPLEX...Semua tu xde dalam set hamil...dan tak boleh ambil time hamil..Jadi time berpantang lah baru boleh ambil...

Kalau korang dah merasai kenikmatan produk Shaklee nie..memang tak akan beralih dengan produk yang lain lah..tak percaya cakap saya..korang try lah..At least, satu barang pun dah cukup..tok korang consume...Dan rasai effect dia..

Notakaki: Produk Shaklee nia yang saya suka, ianya menggunakan bahan semulajadi..sebab tu lah effect dia lambat..untuk bantu atasi masalah kronik dulu..baru pegi kat badan kita..

8 TIPS UNTUK ELAKKAN JERAWAT AGAR KEKAL SIHAT DAN CANTIK

August 11, 2016 0
8 TIPS UNTUK ELAKKAN JERAWAT AGAR KEKAL SIHAT DAN CANTIK
Jerawat merupakan masalah utama kepada setiap jantina ...Tak kiralah samada lelaki mahupun wanita...Apabila sudah mencapai umur baligh..atau cukup umur..Selalunya seusia 14-19 tahun, kebiasaannya jerawat sudah mulai timbul di muka...

Maksud jerawat nie kalau diikutkan dari segi sainsnya adalah liang-liang pori yang tersumbat sehingga menjadi nanah...Ataupun perubahan hormon yang merangsang kelenjar minyak dikulit..Haaa..Nampak tak..perubahan hormon yang menyebabkan timbulnya jerawat nie..

Saya akan sedia bantu anda untuk atasi masalah jerawat nie ye..








Haaa..dah tengok dah..ada 7 tips yang korang boleh applykan kt diri korang sendiri ye..tok hilangkan /elakkan jerawat tu timbul kat muka korang...Jangan malas pulak nak apply tu..Kang tak cantik muka korang tu pulak...

Ni ada lagi satu tips yang akak nak bagitahu kat korang..Walaupun korang dah bertepek macam-macam kt muka tu..Tapi itu hanya luaran sahaja...Kat dalaman pun korang kene usaha jugak tau..Barulah bertambah meletop muka korang tu nanti..

Hakak nie bukan ape..sejak-sejak makan produk nie..Muka akak nie dah xde lagi dah jerawat nak timbulkan diri dia...Takot rasanya..Kot kalau ada tu..hormon la kan...Nak period ke..Macam tu lah...

Nak tahu tak akk guna produk ape??? Haa inilah yang akk amalkan selama 2tahun nie..Memang berkesan dik non...Best sangat



Berminat untuk mendapatkannya...korang boleh je hubungi akak nie...

Hafza Aein
0173739567





Sunday, 7 August 2016

MASALAH JERAGAT : PERUBAHAN HORMON BOLEH MENYEBABKAN JERAGAT TERUTAMA KAUM HAWA

August 07, 2016 0
MASALAH JERAGAT : PERUBAHAN HORMON BOLEH MENYEBABKAN JERAGAT TERUTAMA KAUM HAWA
JERAGAT...

MALU NAK BERDEPAN DENGAN ORANG RAMAI
SUKAR MENYENDIRI
LEBIH SENANG BERDIAM DIRI


Semua masalah itu adalah disebabkan oleh masalah jeragat..yang kebiasaannya kita ambil mudah untuk tidak membantu memudarkan masalah jeragat tu...Tapi kalau korang nak tahu..jeragat nie merupakan masalah kulit yang boleh menjadi serius jika tidak dirawat dengan betul...

Masalah jeragat nie selalunya terjadi pada mereka yang dah berumur..contohnya mereka yang dah berumur 30an ke atas..

Tahu tak..Kenapa umur 30an nie selalu menghadapi masalah jeragat terutama kaum wanita??

Ini kerana wanita mengeluarkan 2 jenis hormon iaitu progestron dan estrogen..Hormon-hormon ini dihasilkan oleh kelenjar ovari dan mempengaruhi hormon yang dirembeskan oleh kelenjar pituiteri..

Kedua-dua hormon ini sangat penting tau untuk wanita..kerana membantu penghasilan haid dan juga perubahan dinding rahim..Bukan tu jer tau..tapi tisu-situ tubuh..seperti buah dada, tulang, pembuluh darah, jantung, saluran usus, pundi kencing dan kulit..

Fungsi hormon progesteron adalah untuk menghasilkan haid bagi setiap bulan apabila kematangan ovum..manakala bagi fungsi hormon estrogen pula adalah untuk menghasilkan ransangan seks..Apabila seseorang wanita itu sudah memasuki umur 30an..hormon ini akan menghadapi masalah kemerosotan..dan menyebabkan terjejasnya fungsi sel-sel dalam tubuh...

Jadi jeragat nie sebahagian dari perubahan hormon yang tidak seimbang tau..

Sebab itulah..Shaklee memperkenalkan SET AMAZING GOLDEN untuk kaum wanita...yang sememangnya khas untuk kaum hawa..


Berminat untuk mendapatkannya..boleh hubungi saya...

Hafza Aein
0173739567

Wednesday, 3 August 2016

KALSIUM PENTING UNTUK TULANG MANUSIA AGAR TIDAK RAPUH TERUTAMA KAUM WANITA

August 03, 2016 0
KALSIUM PENTING UNTUK TULANG MANUSIA AGAR TIDAK RAPUH TERUTAMA KAUM WANITA
Assalammualaikum..dah lama saya tak meng'update' strory kat blog nie..Terasa rindu sangat-sangat..

Baik..Hari nie saya nak share cikit pasal tulang rapuh...Kalau kat iklan TV tu..kebiasaannya semua tahu pasal susu kan...Banyak khasiat susu yang dipamerkan..Ada yang Omega la..Ada yang kaya dengan AHA dan DHA la..macam-macam lagikan..Semuanya bahan penting salam susu..


Susu nie sebenarnya adalah dari bahan semulajadi yang kaya dengan kalsium, Magnesium dan juga Vitamin D..Semuanya untuk membantu mempertahan tulang dari merapuh...Dan kalau korang perasan jugak kebanyakkan susu yang ada diluar sana tu..semuanya mengandungi hampir sama kandungan dalam susu tersebut...

Mengikut Persatuan Kesihatan Dunia..kaum wanita merupakan mudah terkena serangan penyakit tulang rapuh nie...a.k.a Osteoprosis..Ini kerana kerapuhan tulang disebabkan oleh perubahan hormon..Yang mana selepas putus haid..Hormon menjadi tidak stabil..dan boleh mengganggu aktiviti penyerapan kalsium...



Apa itu Osteoprosis nie??? 

Ni adalah sejenis penyakit tulang yang kekurangan ketumpatan mineral tulang, gangguan mikroarkitektur tulang, perubahan jumpah dan juga jenis protein..Sebenarnya tulang memerlukan protein ye bukan kolagen..Jangan salah faham ye..

Sebab itulah, susu merupakan bahan utama untuk pembentukan dan membina tulang yang kuat..Jika kekurangan jisim dalam tulang..boleh menyebabkan kerapuhan tulang ye..Itulah yang dipanggil Osteprosis...


Jadi..Ostematrix dari Shaklee boleh membantu untuk memampatkan ketumpatan tulang..agar tidak berlakunya osteoprosis..kalau korang nak tahu..minuman susu memang banyak kalsium tapi tidak mempunyai magnesium..

Dengan ostematrix mempunyai keseimbangan..Apabila kita makan Ostematrix nie..kalsium tidak akan terus menyerap ke tulang sebaliknya terus ke buah pinggang..Jadi Magnesium pula berfungsi untuk menarik kalsium ni ke tulang..Manakala Vitamin D pula berfungsi membantu menyerapkan lagi kalsium ke dalam tulang..Dan Zinc dalam Ostematrix pula akan membantu memampatkan lagi kalsiun dalam tulang...



Jom ikuti video nie..yang mana akak nie menghadapi masalah sakit sendi..tulang..dan otot...

Rahsia Dia Tambat Hati Suami Kaw2, Sambil Tersenyum Manja from iReach HD on Vimeo.

Jadi..kaum wanita haruslah mengambil Ostematrix nie untuk membantu tulang anda agar tidak menghadapi masalah tulang rapuh di kemudian hari ye...

Anda ingin mendapatkan Ostematrix..boleh hubungi saya..

Hafza Aein (0173739567)

Monday, 1 August 2016

KALSIUM KURANG SEMASA HAMIL BOLEH MENGUNDANG BAHAYA PADA SI IBU

August 01, 2016 0
KALSIUM KURANG SEMASA HAMIL BOLEH MENGUNDANG BAHAYA PADA SI IBU
Secara peribadi..saya sebenarnya seorang yang bukan pengemar susu..Lebih-lebih susu tepung..Aduhh..Memang tak gemar langsung la..Bau nya pun saya memang tak boleh nak hidu...Bayangkang Jika ada kuih atau makanan yang berasakan susu tepung nie...Hidung saya nie dah boleh bau dah dari jauh..

Tapi bila dah berpengalaman hamil 2 kali..rasa nya tak sanggup lagi kto nak merasainya..Mana tidak nya..sepangjang kehamilan..masalah utama yang sering saya hadapi adalah KEKEJANGAN di bahagian kaki...Ada satu hari tu..bila kene kekejangan tu samapai tak boleh nak dibetulkan balik kaki saya tu...

Betapa seksanya time tu...Hanya Allah sahaja yang tahu...Tapi kali 3 untuk hamil, saya bertekad xnak benda nie berlaku lagi...So...apalagi Bila dapat tahu saya hamil anak ke 3...Saya pun consume dengan SET HAMIL SHAKLEE..Alhamdulillah sepanjang hamil anak ke 3...saya tiada lagi masalah KEKEJANGAN..




APA ITEM SHAKLEE YANG BOLEH MENGGURANGKAN MASALAH KEKEJANGAN??

Haaa..soalan nie selalu saya dengar...Meh saya nak bagitau..Shaklee telah memperkenalkan OSTEMATRIX..yang boleh membantu si ibu kurang mendapat masalah kekejangan..Ostematrix mengandungi kalsium dan magnesium..Setiap tablet Ostematrix nie mengandungi 250mg..Biasanya, doktor juga menyarankan pengambilan kalsium yang banyak bagi membantu si ibu dari masalah kekurangan kalsium..

Jom lihat antara fungsi Ostematrix yang membantu si ibu..

* Membantu menambahkan kalsium
- Semasa hamil..kandungan akan membesar..jadi semasa kandungan membesar..bayi memerlukan kalsium yang lebih untuk membantu pertumbuhan dan perkembangan tulangnya...

* Mengelakkan kekejangan
- Time hamil nie lah..mudah berlakunya kekejangan otot..kaki..dan lain2 tempat...Ini kerana..kekurangan kalsium dalam badan kerana telah diserap bayi anda...Ostematrix membantu anda mengelakkan kekejangan terutama pada kaki..

* Mengelakkan sembelit..
- Kalau pada ibu yang dah berpengalaman..sembelit merupakan mimpi buruk kan..Jadi mesti takot untuk membuang...Sangat menyeksakan...Jadi, Ostematrix nie membantu memudah pelancaran proses pembuangan..

* Bertenaga
- Semakin hari..semakin besar kandungan..tenaga si ibu juga makin berkurangan..Jadi OSTematrix nie membantu memberikan tenaga yang lebih..Di makan waktu malam dengan dos 4 biji sehari...Dan memberikan kelenaan sepanjang hari..Jadi, bila keesokkan harinya, badan menjadi segar...Best sangat tau..


Okeylah,,,setakat ini dulu cite saya pasal Ostematrix..Len kali saya akan citerkan lagi ye...

**Disclaimer : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Untuk ketahui lebih lanjut...boleh hubungi saya untuk mendapatkan consultan secara percuma..melalui 
Email : aein_pspns@yahoo.com.my
Call / Whatsapps : 0173739567

DUGAAN YANG SENTIASA BALAS DENGAN SENYUMAN AGAR HATI TENANG

August 01, 2016 0
DUGAAN YANG SENTIASA BALAS DENGAN SENYUMAN AGAR HATI TENANG
Bila bercakap tentang anak..hati saya terasa sayu sahaja...Mane tidak nya..anak yang selama ini saya kandungkan dan lahirkan..tidak membesar depan mata saya sendiri..Bukan menidakkan tanggungjawab yang saya kene pikul..Tapi ada tanggungjawab yang lagi besar yang saya sendiri terpaksa pikul..

Menggalas tanggungjawab sebuah keluarga memang tidak mudah..Tambahan pula jika saya sendiri seorang yang bekerja...yang mempunyai kerjaya..yang sentiasa kene komited dengan tugas...Memang bukan mudah..

Walaupun dah diberi pilihan untuk melakukan tugasan ringan...yang hanya dipandang dengan mata kasar..Memang nampak mudah dan menyenangkan..Tapi jika dilihat dengan mental...Hanya Allah s.w.t sahaja yang tahu betapa besarnya dugaan yang diberikan...

Benar cakap ulama..Benar cakap mereka yang dah pernah menerima dugaan..

Jika rasa tak puas hati...Beritahu Allah
Jika rasa banyak dugaan..Beritahu Allah
Jika rasa tak cukup..Beritahu Allah..

Hanya Dia yang menentukan kehidupan seorang insan yang bernama manusia...

Tak pernah terlintas difikiran saya..dugaan yang Allah berikan untuk saya..Sungguh besar...Benar cakap orang..Tak semua manusia dugaan nya sama...Allah ingin menguji kesabaran dan ketabahan seseorang melalui dugaan...

Bagi saya..dugaan saya nie yang terbesar pernah saya tanggug...Mungkin ada yang lebih besar lagi dugaan orang lain...Dan hanya dia sahaja yang tahu macam mane nak melalui dugaan nie dengan sabar dan tabah...

Dan saya sentiasa berdoa agar dia pandai berdikari untuk diri sendrir...Menjadi anak yang solehah dunia dan akhirat...

Aaminn