Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2016

KEPENTINGAN OMEGA 3 UNTUK IBU HAMIL SUPAYA ANAK TURUT SIHAT

Tahukah anda kenapa Omega 3 nie sangat penting untuk ibu hamil??
Sebelum nie semua orang cakap Omega 3 nie penting untuk bayi dalam kandungan untuk bantu kembangkan minda dan juga otak mereka semasa dalam kandungan lagi..Tetapi sebenarnya, ia juga penting untuk ibu hamil juga..
Nak tahu kenapa penting?? Jom saya nak share sikit pasal nie..
1. MENCEGAH DARI INSOMNIA DAN KURANGKAN TEKANAN.. - B Complex membantu untuk kurangkan tekanan dan bantu perkembangan bayi..Betul kan..Tetapi Omega juga membantu si ibu untuk kurangkan masalah tekanan dan juga mencegah insomnia..Omega yang kaya dengan EPA dan DHA membantu untuk menstabilkan emosi dan juga bantu perkembangan mental si ibu..Dan seterusnya mengurangkan masalah kemurungan..yang boleh menyebabkan kepada kematian bayi...
2. MEMELIHARAN SENDI - Omega nie dihasilkan dari ikan laut dalam seperti ikan salmon yang kaya dengan asid lemak omega 3..Jadi bile kaya dengan Omega 3 nie dah tentulah ianya larut dalam tisu rawan dan membantu memelihara sendi…

6 TIPS KEMPISKAN PERUT DENGAN MUDAH AGAR ANDA MENDAPAT BENTUK PERUT IDAMAN

Lepas musim raya puasa..masing-masing bertekad nak kuruskan badan dan kempiskan perut...mane taknya, makan tak ingat dunia..Tapi belum pun sampai masa..dah tiba pulak raya haji..memang makan sakan la kan..
Tak terkecuali juga dengan saya...memang kembanglah perut nie..tapi dalam pada tu ada hati juga nak kempiskan perut..Sebabnya, takut dengan penyakit sekarang nie kan..
Kat sini saya nak sharekan cikit tip untuk kempiskan perut..
1. KURANGKAN PENGAMBILAN BERKARBONAT DAN MAKANAN `FASTFOOD` - Makanan yang mengandungi karbonat yang tinggi dengan gula boleh menyebabkan pengumpulan lemak-lemak kat sekeliling dinding perut dan juga anggota badan..dan menyekat aliran darah dengan betul..Teutama di bahagian abdoman..kat situ memang susah nak dibuangkan..Jadi dengan mengurangkan pengambilan berkarbonat dan makanan segera boleh membantu mengempiskan perut..
2. LEBIHKAN MINUMAN AIR SUAM / TEH HIJAU - Lebihkan minuman air masak sekurang-kurangnya 3liter sehari..Tetapi mengikut panduan WHO..sepatutnya …

BAGAIMANA MENGAWAL TEKANAN DARAH TINGGI DARI MENINGKAT TANPA PENGGUNAAN UBAT

Tekanan darah tinggi dah menjadi semakin meningkat tanpa mengira umur...Ada yang dah belasan tahun pun dah mula mempunyai penyakit tekanan darah tinggi nie..Mungkin juga faktor keturunan atau mingkin juga faktor disekeliling mereka..Sapa yang tahu kan??
Biasanya kita tahu. penyakit darah tinggi nie sering kali diberikan ubat untuk mengawal tahap keseimbangan dalam tubuh kita..Dan mungkin ada diantara mereka yang kurang dan tidak gemar makan ubat..Boleh menjadikan situasi semakin membimbangkan..Sebelum nie saya ada share kan tentang untuk atasi masalah nie..

Jadi..berikutan dari masalah itu, saya ada beberapa tips yang mungkin boleh diikuti mengikut kehendak anda..tanpa penggunaan ubat..
1. MENGURANGKAN MASALAH BERAT BADAN - Bagi mereka yang berbadan besar..mudah untuk menghidapi masalah tekanan darah tinggi nie...Hal ini kerana masalah berat badan ada kaitan dengan masalah tekanan darah tinggi nie..
2. LAKUKAN SENAMAN DENGAN LEBIH KERAP - Salah satu cara untuk mengawal tekanan darah tinggi …

BAGAIMANA NAK SEMBUHKAN ASTHMA PADA KANAK-KANAK DENGAN CARA YANG PALING TERBAIK

Sejak kebelakangan nie..ramai ibu bapa sering mangalami masalah asthma pada anak mereka..Bahkan kata mereka penyakit asthma nie bukan dari penyakit keturunan pun..Tapi bagaimana anak mereka boleh mendapat asthma..
Kalau kita ke klinik pun, ramai anak yang mengalaminya terutama bayi sehinggalah anak yang berumur 4tahun...Rata-rata mereka ditempatkan di taska ataupun di rumah pengasuh yang mengambil anak orang lain untuk dijaga..Tak terkecuali juga dengan saya..yang menempatkan anak di taska. Hal ini menjadikan kebimbangan yang serius buat saya..
Mana tidaknya, antibodi anak memang tidak kuat untuk mempertahankan diri mereka dari sebarang penyakit..Jadi saya harus mempersiapkan diri mereka dengan sebarang kemungkinan..terutama masalah asthma..Ada juga masalah yang boleh dibantu tanpa ubat tapi perlulah dijadikan amalan tau.. 


Bagaimana saya melakukannya??
1. PENJAGAAN BERTERUSAN - Memang sukar untuk mengawal pergerakan anak-anak nie..Tapi itulah yang harus dilakukan oleh setiap ibubapa..Penj…

BAGAIMANA NAK HILANGKAN SAKIT SENDI SECARA SEMULAJADI TANPA KESAKITAN

Assalammualaikum...agak lama juga saya tak menulis pape dalam blog saya nie...Tapi hari nie saya nak sharekan sedikit pasal sakit sendi..

Rata-rata antara kita sering mengalami sakit sendi..Tak kurang juga ada di antara dari mereka yang masih muda dalam berumur 20an macam gitu..Jadi saya terfikir bagaimana mereka nie boleh dapat sakiit sendi di usia yang muda ye...
Ada beberapa faktor yang menyebabkan berlakunya sakit sendi nie...

♥ Kesakitan itu mungkin berpunca dari lapisan tisu luaran, otot, ligamen, sendi atau pangkal Saraf. Tulang jarang menyebabkan kesakitan.

♥  Kesakitan ringan mungkin disebabkan oleh terseliuh atau ligamen atau otot yang terkoyak sedikit. Ini boleh disebabkan oleh aktiviti yang berat, mengangkat berat, postur yang tidak elok, kecederaan atau pergerakan tidak betul.

♥ Kecacatan tulang belakang atau tangan dan kaki

♥ Kecederaan (kemalangan, bersukan dan sebagainya)

♥ Penyakit sendi seperti arthritis

♥ Sakit dari pangkal saraf (seperti saraf yang terhimpit)

♥ Penyakit tula…

VIRUS ZIKA : BAGAIMANA UNTUK MENCEGAH VIRUS INI DARI TERUS DISERANG DAN MENJADI MANGSA KEADAAN ?

Virus Zika dah semakin menular di negara jiran kita..Kalau pagi tadi saya dengar berita..semakin ramai yang menjadi mangsa virus Zika nie...Terutama kaum wanita..dan yang lebih menyedihkan lagi adalah kaum bakal ibu juga...Sewhingga kini masih tiada lagi jawapan penyelesaian tok virus Zika nie..
Bagaimana pula terjadinya virus Zika nie..???




Kalau ikutkan dari kajian..sebenarnya Virus Zika nie dah lama wujud kat dunia nia tau...Dan yang pertama sekali ditemui di Uganda pada tahun 1947 lagi...Virus ZIka nie disebarkan melalui nyamuk Aedes dan Chikungunya dengan jebis Aegypati yang paling banyak sekali..Tetapi ada satu nyamuk jenis Albopictus yang mampu menyebarkan virus Zika..
Waktu yang paling digeruni adalah waktu awal pagi dan senja kerana waktu nielah nyamuk aedes akan bawa virus Zika nie..Dan sehingga kini masih tiada lagi rawatan yang mampu untuk menghalang pembiakan dan penyebaran virus Zika nie



Bagaimana pula untuk mencegahnya??

Mungkin sesetengah orang akan berfikiran...Kalau dah k…

PROMOSI SEPTEMBER : ESP DAN VITAMIN C YANG MENJADI KEGEMARAN RAMAI

PROMOSI ESP DAN VITAMIN C DAH KEMBALI !!!!!!!
Bulan nie jangan lepaskan peluang korang semua tok grab sebanyak mane ESP dan VITAMIN C nie tau...
Dah ramai yang mencuba dan repeat oder untuk ESP dan juga VITAMIN C nie tau...Koarang jangan tunggu lagi..Promosi kali nie..best..Dah ramau yang berebut-rebut untuk memilikinya...
Pembelian ESP pada BUY 6 get FREE 1 hanya berharga  RM 900 SAHAJA..Manakala dengan pembelian 2 get less 5% hanya berharga RM 285 SAHAJA
Bagi pembelian VITAMIN C SR BUY 6 get FREE 1pula hanya berharga RM 555 SAHAJA..Dan untuk pembelian 2 get less 5% hanya berharga RM 175.75...
Menarik bukan....
Berminat untuk mendapatkannya..boleh hubungi saya tau..
Hafza Aein  0173739567

ESP : PROTEIN YANG SANGAT DIPERLUKAN OLEH TUBUH MANUSIA UNTUK KEKALKAN KESIHATAN YANG OPTIMUM

Dalam tubuh manusia nie ada 2 asid amino yang boleh dihasilkan..Sebenarnya dalam tubuh kita nie memerlukan 11 asid amino yang diperlukan..Bagi membantu mengekalkan kesihatan untuk aktiviti harian...25% badan kita nie sebenarnya dibina daripada protein..Antaranya adalah kuku, kulit, otot dan sebagainya...Tak percaya kan..Tapi itulah hakikat yang sebenar...Lagipun makanan utama bagi sel tubuh manusia adalah PROTEIN
JADI...
Bagaimana nak cari lagi 9 asid amino nie???
Shaklee telah memperkenalkan ESP iaitu soy protein isolate powderyang mana protein soya nie sangat berkualiti tinggi..Tidak ada pada mana-mana syarikat lagi yang mengeluarkan soya yang berkualiti tinggi nie...Dan telah diuji secara klinikal..

Dalam ESP nie...Shaklee telah menyediakan 9 lagi asid amino yang diperlukan oleh tubuh manusia yang mana manusia tidak dapat menghasilkannya...
Sebenarnya, banyak kelebihan yang boleh kita dapat dari ESP nie..Antaranya adalah

Selain itu, protein juga sangat penting untuk:
 - membantu pembentuk…

5 SEBAB KENAPA ANDA MESTI AMALKAN VITAMIN C DAN ESP SHAKLEE UNTUK BAKAL PENGANTIN

Assalammualaikum..
Memandangkan dah masuk bulan baru..dan tak lama lagi pun akan tiba ke akhir tahun kan..Jadi sudah semestinya ramai lah bakal pengantin yang inginkan kecantikan dari luaran...Nak dapatkan kecantikan dari luaran perlulah cantik dari dalaman..Bukan sahaja hati kene baik..Tapi juga kesihatan juga perlu baik,..Barulah nampak keserian dari luaran..
Memandangkan bulan nie Shaklee ada buat promosi psal ESP dan Vitamin C..yang sememangnya terkenal dengan kecantikan..Jadi saya nak bagitahu lah serba sedikit mengenai ESP dan Vitamin C nie..

KENAPA ANDA MEMERLUKAN ESP DAN VITAMIN C DALAM TUBUH ANDA..



ESP - Seperti yang telah dimaklumkan..ESP nie memiliki protein yang sangat rendah dan juga bersifat NON-GMO (non-genetically modified organism).. - ESP diproses dengan suhu yang rendah bagi menjamin khasiat dan kesegarannya - Dalam satu can ESP nie mengandungi 850g yang dihasilkan dari 30kg soya - Mempunyai 9 asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia - Diperkaya dengan 5 sum…

PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN : KENALI DIRI SAYA UNTUK BANTU ATASI MASALAH KESIHATAN ANDA

Bagi yang baru mengenali diri saya nie...saya ucapkan terima kasih sangat2 yang tak terhingga kt korang sume...Almaklumlah...ada yang baru nak bersuai kenal dalam blog nie...
Blog saya nie..adalah hak cipta terpelihara saya sendiri...tak ada copy mengopy dari mana group ke..dari mana blog lain...
Tapi jika ada yang sama tu...saya mintak maaf la ye... Tak mau cite panjang2...saya juz nk kenalkan diri saya sendiri untuk korang ketahui sapa saya sebenarnya...
----------------------------
Saya Hafzazuraein Khairuddin..berasal dari Johor...dan menetap di Seremban..Biasalah dah keje kan..pulak tu dah ikut suami..kne lah ikut kat mane dia tggl...betul tak...
Mula kenal Shaklee pada tahun 2013..kalau xsilap saya lah...time tu beli sebab nak kurus..Nampak je kecik tapi perut dah menggeleber...Ditambah pulak dengan wajah dan kulit yang kisan dan bersisik..hihihi..macam xcukup zat..Tapi memang iye pun..xcukup..sebab sayur pu  pilih nak makan...
Bila dah nampak kesannya tu..waaa..barulah senang hati..Le…