April 2015 - CINTA HATI SAYA

Sunday, 26 April 2015

KENAPA B COMPLEX SHAKLEE PILIHAN SAYA???

April 26, 2015 0
KENAPA B COMPLEX SHAKLEE PILIHAN SAYA???
Kenapa saya pilih BCOMPLEX SHAKLEE...



Sebabnya...B Complex Shaklee dilengkapi dengan 8 vitamin yang sangat-sangat diperlukan oleh badan manusia...Ada sebab..kenapa saya pilih B Complex nie...

B Complex Shaklee dilengkapi dengan Sistem penyerapan Boaktif Berpaten. Lebih tepat lagi asid Folik, iaitu sejenis vitamin B tidak dapat diserap dengan mudah. Namun begitu Shaklee telah menghasilkan suatu selaput asid folik yang unik untuk menjadikan zat tersebut lebih mudah diperolehi dan digunakan dalam badan.

Jom kita tengok..apa lagi yang ada pada B Complex nie..

KANDUNGAN VITAMIN 
 Badan manusia tidak menghasilkan zat B...Sebab itu kita kene ambil zat B dari sumber makanan..


Siapa yang perlukan B COMPLEX nie...???

· Terdedah kepada sinaran matahari
· Terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak
· Mereka yang mempunyai sakit kencing manis , tekanan darah tinggi, migraine
· Mereka yang tidak dapat focus dalam pekerjaan yang dilakukan.
· Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan
· Mereka yang nak nampak cantik dan muda
· · Mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya
· · Wanita yang mengambil pil perancang


Maka, jika anda mempunyai kekangan dalam memastikan pengambilan vitamin B yang lengkap, cubalah amalkan pengambilan suplemen B Complex...

Sekarang kita dah tahukan..betapa pentingnya B Complex nie dalam diri kita...sebab tu lah saya pilih Shaklee..Bukan sahaja untuk melengkapkan zat-zat yang diperlukan..malah memberikan kesan yang terbaik terhadap kesihatan kita..

Satu botol tahan sehingga 3 bulan...harga hanya RM 53.75 sahaja..tak mahal mane pun...

Pilihan ditangan anda...anda mampu mengubahnya...



Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]

017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM

PENTINGNYA B COMPLEX DALAM TUBUH AGAR KEKAL SIHAT

April 26, 2015 0
PENTINGNYA B COMPLEX DALAM TUBUH AGAR KEKAL SIHAT
Tubuh kita perlukan vitamin untuk melengkapkan sistem dalam badan...Kalau tak lengkap mcmner sesetengah sistem tubuh tu nak melakukan pemprosesan..Salah satunya, zat B..yang mana terdapat pada makanan yang diambil setiap hari...

Makanan yang ada zat B :-
- Gandum, daging, susu, kacang hijau, ragi, beras, telur, buah-buahan, hati, ikan, ginjal, kentang manis, 
- Tapi tak semua yang sanggup/boleh makan makanan zat B...Sebenarnya..zat B terdiri daripada 8 vitamin..Sebab tu lah..zat B dipanggil B COMPLEX..

Ape itu B COMPLEX??? 
  • Vitamin B1~menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolisma
  • Vitamin B2~Memproses asid amino dan lemak.Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic.
  • Vitamin B3~Membantu mengurngkan kolestrol didalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah;membantu dalam kesihatan kulit yang baik,membantu sistem pencernaan.. Kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar utk menjadikan seseorang psyco/sakit mental
  • Vitamin B5~Membantu mengurangkan stress fizikal/mental; membantu mengurangkan penuaan pramatang
  • Vitamin B6~Vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin didalam otak kerana ketidak seimbangan serotonin akan menyebabkan depressi..
  • Vitamin B9~Bersama2 dengan vitamin B12, vitamin B9 membantu fungsi neurotransmitter as well as aktiviti mengurangkan depresi didlm badan
  • Vitamin B12~Mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan B12 akan menyebabkan depressi,tidak tenteram
Kebaikan B COMPLEX....

* untuk mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan
* membantu dalam menstabilkan saraf
* meningkatkan  proses pemikiran 
* menukarkan makanan kepada tenaga ( membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein)
* mencegah kanser serviks
* penyakit jantung
* kecacatan spina
* mengalakkan kesihatan sistem kardiovaskular yang baik 

Sebab itu, B COMPLEX sangat-sangat penting untuk kesihatan tubuh kita...

KENAPA PILIH HAND DISH WASH??

April 26, 2015 0
KENAPA PILIH HAND DISH WASH??
As salam..hari nie saya nak kongsi cikit pasal hand dish wash shaklee...Kat luar sana dah banyak sangat kn produk pencuci pinggan mangkuk...Kadang-kadang tu ada yang menggunakannya untuk basuh barang lain...macam cuci singki la...basuh botol anak la....Tapi selamat ke???




Jom kita tengok fakta hand dish wash nie dulu....


Get Clean Dish Wash ternyata:
• Lembut pada tangan
• Semulajadi, berasaskan tumbuh-tumbuhan
• Tahan lama kerana kepekatannya
• Menjadikan pinggan bersih berkilau
• Hanya beberapa titisan dapat mencuci timbunan pingan mangkuk di dalam sinki


DishWash Concentrated tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Selamat
  • Tidak bertoksik
  • Hipoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
Berkesan
  • Amat berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Formula pekatan yang hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
  • Buih Sabun yang lebih tahan lama
Mesra alam

  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan


Sebenarnya..saya gunakannya untuk basuh botol anak saya...sebab ianya..dari bahan semulajadi dan selamat digunakan...yang penting bersih dari semua kerak yang melekat kt botol dan puting tu...bukan main happy la sayakan...sebab bersih...Sedikit je titiskan kat air...buih dia dah banyak...




Satu botol tahan 3-4 bulan...jimat pun jimat..Senang cite la...sumenya ok la...kalau tak caye..knelah guna..baru tau..ape yang saya cakap nie...



Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]

017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM

Monday, 20 April 2015

VIVIX HASIL YANG TERBAIK UNTUK PELBAGAI PENYAKIT

April 20, 2015 0
VIVIX HASIL YANG TERBAIK UNTUK PELBAGAI PENYAKIT
Sebab apa saya namakan vivix hasil yang terbaik...sebab ianya datang dari hasil yang kecil tapi memeberikan kesan yang menakjubkan pada kesihatan kita..Kalau anda tak percaya..Jom kita tengok apa ada pada vivix...


Vivix merupakan tonik ajaib bagi produk shaklee...Ia dihasilkan dari 4 mekanisma penuaan sel..:
* membantu melindungi dan memperbaiki kerosakan DNA
* mempengaruhi pengawalatur genetik
* membantu penghasilan tenaga 
* melambatkan pembentukan protein AGE

Vivix juga merupakan antioksida yang 10 kali ganda lebih hebat dari resveratrol...Ape tu RESVERATROL ????.

RESVERATROL ialah :

* bahan semulajadi yang terdapat pada tumbuhan dan buah seperti anggur
* mengandungi antioksida untuk membantu memperbaiki kesihatan
* melawan penuaan sel


Kalau orang putih..mereka minum wine merah tok dapatkan kesihatan yang baik..Sebab wine merah tu pun dibuat guna anggur gak kan..Tapi kalau kita ni takkan lah nak minum wine meah tu kan...Baik beli vivx nie..ada baiknya kan..

Fungsi dia lebih kurang sama je kan..Tapi anggur dari vivix nie..sebenarnya lebih baik dari wine merah tu..Lebih hebat lagi dengan hanya sesudu kecik je..


Betapa hebat kan vivix nie..sebab tu la saya namakan VIVIX HASIL YANG TERBAIK..



Sunday, 19 April 2015

5 TIPS UNTUK KURUS SECARA SIHAT SECARA SEMULAJADI TANPA KESAKITAN

April 19, 2015 0
5 TIPS UNTUK KURUS SECARA SIHAT SECARA SEMULAJADI TANPA KESAKITAN
Sebelum nie..kita dah tahukan masalah kegemukan yang sering terjadi pada mereka yang berbadan besar..Tapi kali nie pulak saya nak share cikit..tips-tips untuk mereka yang ingin kuruskan badan..Tapi untuk mereka yang berbadan besar pun boleh nak cuba tips nie..xde masalah pun..mane tahu..kot-kot berjaya kurus..Alhamdulillah..



TIPS-TIPS KEKAL KURUS

* BERSENAM - Senaman penting dalam pengurusan diri seseorang..kerana ia membantu dalam pembakaran lemak dengan cepat berbanding tidak bersenam..Ia membantu meningkatkan kecergasan jantung, paru-paru dan memperbaiki aliran darah..Tak lama pun..juz 30minit je sehari..kalau rajin buat la hari-hari..tapi kalau malas..buat seminggu sekali pun tak pe..asalkan bersenam..Macam-macam senaman yang boleh dibuat..Yoga ke..Joging ke..

senaman membantu pengurusan badan

* KURANGKAN MAKANAN KOLESTROL - Kolestrol boleh menyebabkan penyakit jantung..Sekiranya saluran darah telah tersumbat..bukan sahaja jantung yang menjadi sasaran tetapi juga boleh terkena stroke..Ini disebabkan oleh, kekurangan oksigen yang dipam oleh jantung untuk sampai ke otak..BAHAYA kalau terjadi..Jadi pemakana yang sihat menjamin kesejahteraan hidup kita..


* MINUMAN BERGAS/BERKARBONAT - Minuman bergas boleh menyebabkan penyakit kencing manis..Kandungan gula dalam air gas melebihi dari yang sepatutnya..Ini boleh menyebabkan penyakit diabetis..Masalah nie bukan sahaja pada mereka yang berbadan besar..tetapi mereka yang kurus pun boleh dapat...malah kanak-kanak juga tidak terkecuali..ELAK-ELAKKAN lah..



* MINUM AIR MASAK 3 LITER - Selalunya, nak minum air masak nie..memang menjadi masalah pada semua orang..mane la sanggup nak minum sampai 3 liter..Tapi sebenarnya..air masak/air suam membantu dalam penyucian buah pinggang kita..Semakin banyak kita minum..semakin bersih buah pinggang kita..Sebab tu kita akan kerap ke tandas..

* MAKAN IKUT JADUAL - Perasan tak..kebiasaannya kaum cina selalu makan sebelum pukul 7..Sebab ape ye..?? Sebab proses penghadaman memakan masa yang lama untuk menghadamkan semua makanan yang kita makan.Boleh dikatakan proses penghadaman nie mengambil masa dalam 4 atau 5 jam untuk melakukan pemprosesan. Oleh itu, kita kene lah makan sebelum pukul 7...kalau makan lambat..lambat proses,..lepastu terus tido..boleh jadi gemuk la...jawabnya..

JADUAL PEMAKANAN

Nak kurus lagi boleh tengok set kurus nie...sebab set nie boleh membantu anda untuk kekal kurus dan lebih penting kekal sihat..

SALAM SAYANG

Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]

017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM

Saturday, 18 April 2015

MASALAH YANG DIHADAPI OLEH SI OBESITI

April 18, 2015 0
MASALAH YANG DIHADAPI OLEH SI OBESITI
Selalunya kita sering dengar..orang gemuk nie memang banyak masalah..Memang tak dinafikan lagi..Maaf ye bukan nak mengata..tapi itulah hakikatnya..Malaysia merupakan sebahagian penyumbang kegemukan..Jom kita senaraikan masalah yang sering dihadapi oleh mereka yang berbadan besar nie..


 Masalah yang sering dihadapi oleh mereka yang berbadan besar :-


* Kesukaran bernafas - Mereka yang berbadan besar selalunya mengalami masalah pernafasan..Dimana, saluran pernafasan mereka tersekat oleh lemak-lemak yang terdapat pada badan mereka..Ini menyebabkan jantung sukar untuk mengepam aliran darah yang membawa oksigen dengan secukupnya..Ini akan membuatkan mereka berasa cepat letih, malas


*  STRETCH MARK - biasanya mereka yang obesiti pasti mengalami stretch mark..Dan ada sesetengah meraka tidak menhadapinya..Hal ini kerana, kandungan lemak yang berada dalam badan seseorang mempengaruhi kulit..Macam orang yang mengandung..biasanya mereka akn dapat stretch mark ni..disebabkan ketegangan kulit.


* Kurang keyakinan diri - Kadang-kadang ada diantara mereka kurang berkeyakinan untuk tampil dikhalayak ramai..Sebabnya takut mereka akan ditertawakan..dipandang hina..dan lain-lain..Masalah ini selalu terjadi dalam bab percintaan..tapi tak semua la kan...ada je yang boleh trima pasangan mereka..


* Keadaan fizikal - Kalau dah nama obesiti..pasti mereka berbadan besar kan..bile badan besar..mulalah orang pertikaikan bentuk fizikal seseorang tu...Badan menggeleber la..paha besar la..kulit tidak sekata la..sukar nak bergerak..macam-macam lagilah..lagi satu..susah nak cari pakaian yang sesuai..sampai ada yang kne tempah..
perut menggeleber

* Penyakit - Bile dah obesiti..mula la timbul macam-macam penyakit yang ada...Kene darah tinggi la..kencing manis la..asma la..macam-macam lagi la..penyakit yang timbul..sebabnya cara pemakanan yang tidak seimbang telah menyebabkan terjadinya obesiti ini..Sebab tu lah..kita kene kawal pemakanan supaya penyakit tak timbul..


pemakanan tidak seimbang
 Jadi..fikir-fikirkan lah..mane yang terbaik untuk anda..pilihan ditangan anda..Jika inginkan kesihatan yang baik..kenelah bertindak sekarang..Saya ingin membantu anda untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik dengan pemakanan yang selamat..Ni set kurus yang dicadangkan..

okey...selamat malam..

Friday, 17 April 2015

BAGAIMANA LELAKI MENJAGA KESIHATAN??

April 17, 2015 0
BAGAIMANA LELAKI MENJAGA KESIHATAN??
Semua orang tahukan..kalau bab pergi hospital..rata-rata lelaki pasti tak suka..Pantang dengar perkataan HOSPITAL...mesti bagi macam-macam alasan kan..Tapi bile dah duduk kt sana..macam-macam pulak alasan yang dibagi..sakit itu la..sakit ini lah..Padahal suke nurse-nurse tu melayan..cantik-cantik kan..

Tapi ada cara kalau tak nak pegi hospital nie...Makan lah supplement yang membantu kesihatan dalaman lelaki..Kita kene tahu...yang JANTUNG dan PROSTAT adalah pembunuh dalam senyap..Bak kata orang putih SILENT KILLER!! Jeng..jeng..jeng..

Jangan ingat orang lelaki xde penyakit no 1...tu lah penyakit nya..kalau tak dijaga..Jom kita tengok vitamin ape yang sesuai..untuk jaga jantung dan prostat..


So, bermulalah dari sekarang untuk menjaga kesihatan jantung dan prostat..Kalau anda sayang keluarga..baik anda sayang diri anda sendiri..Anda sihat keluarga pun bahagia..


Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM

OMEGA GUARD : SIAPA YANG MEMERLUKANNYA AGAR TERUS KEKAL SIHAT TANPA UBAT

April 17, 2015 0
OMEGA GUARD : SIAPA YANG MEMERLUKANNYA AGAR TERUS KEKAL SIHAT TANPA UBAT
Haritu kita dah pun cite pasal kelebihan Omega Guard kan..Banyak kelebihan yang dapat..Sebab  Omega dari Shaklee yang terbaik di dunia..So, hari nie..kita nak citer cikit..




SIAPA YANG PERLUKAN OMEGA NIE??

Ibu Hamil

  • Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan
  • Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
  • Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
  • Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil


Ibu Menyusu

  • Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
  • Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu


Kanak-kanak

  • Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
  • Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selsema dan asma
  • Memperkuat sistem imunisasi badan



Mereka yang Mengalami Masalah Berat Badan

  • Membantu membakaran lemak dengan lebih cepat berbanding Lecithin
  • Omega 3 meningkatkan hormon Leptin yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang dengan lebih lama.


Untuk Lelaki

  • Memelihara kesihatan prostat
  • Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
  • Memelihara jantung yang sihat
  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal
  • Mengawal tahap kolestrol yang sihat



Warga Emas

  • Melambatkan degradasi tulang rawan
  • Boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi - mengurangkan gejala-gejala penyakit sendi
  • Bertindak sebagai pelincir - membantu bergerak lebih bebas apabila sendi-sendi berkeriat-keriut dan sakit



Mereka yang Sering Dilanda Masalah Kesihatan

  • Batuk berkahak, selsema berterusan
  • Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
  • Sakit strok

Okeylah..sekian tok hari nie..Pilih lah yang menjamin kesihatan anda untuk jangka masa akan datang..bukan untuk jangka masa pendek..Shaklee menjanjikan yang terbaik untuk anda dan keluarga..


Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM

KEISTIMEWAAN MENJADI AHLI SHAKLEE DENGAN SAYA

April 17, 2015 0
 KEISTIMEWAAN MENJADI AHLI SHAKLEE DENGAN SAYA
Assalammualaikum dan selamat pagi semua...

Salam Jumaat yang penuh berkat hari nie..Pagi nie saya nak citer cikit macam mane nak jadi ahli Shaklee yang berjaya...Tapi sebelum tu, kita kena tahu dulu ape dia KEISTIMEWAAN YANG SHAKLEE BAGI..





1.   MODAL SERENDAH RM80
      
Dengan bermodal hanya RM80 sahaja..anda sudah boleh menjadi hali Shaklee..Bukan banyak mane pun..juz RM80 je kan..Lepas tu macam2 lagi yang anda boleh nikmatinya..Tak percaya lagi..Meh kita tengok ape yang ada lagi




2.   MENJADI AHLI SEUMUR HIDUP
      
Boleh jadi ahli seumur hidup tau..Sebab ape ye...Sebab kalau jadi ahli shaklee..anda boleh dapat diskaun sebanyak 15% - 25%..Tengok betapa untungnya kan...kalau jadi ahli.. Selain itu, anda juga boleh mula untuk berbisnes..atau untuk diri sendiri pun boleh juga..




3.   BOLEH KUMPUL POINT
     
 Setiap belian yang anda buat akan dapat point..Sama juga kalau kita beli barang kat kedai mane yang ada point card..Contoh situasi kat kedai Farmasi XXX..


Casher : Pn..ada member card tak??

Pn A    : Tak ada la..kenapa ye??
Casher : Kalau pn ada card..pn boleh collet point..Lepas tu pn boleh buat penebusan point tersebut..Pn berminat ke??
Pn A    : Boleh la..
Casher : Lagi satu pn boleh dapat diskaun ahli sebanyak 10%..


Sama juga mcam Shaklee.Tapi Shaklee menjanjikan yang lebih sekiranya point yang dikumpul tu..melebihi yang ditetapkan..Nak tahu ape dia..Mcm biasa la Kne Join dulu baru tahu..





4.   MENJANA PENDAPATAN 
     
 Ahli shaklee boleh mendapat pendapatan melebihi dari gaji sekarang..Macam mane caranya..Ahli shaklee perlulah membeli produk untuk mendapatkan point..Dari situ, point yang terkumpul akan dibayar secara CASH..


     Dah ramai yang membuktikan, mereka mendapat sehingga 6 angka..melebihi gaji pekerjaan yang dilakukan sebelum nie..Tapi knelah serius kalau nak kan gaji yang lumayan kan..Kalau anda gigih pasti lumayan yang akan anda dapat..



     Kalau orang yang berkerjaya boleh buat..tak kan la Suri rumah tak boleh pulak kan..Time sekaranglah suri rumah digalakkan untuk membuat bisnes..





5.   BIMBINGAN KELAS OFFLINE/ONLINE
    
  Tak perlu risau..kalau anda tiada basic bisness..saya pun tak ada basic bisnes..Kami disini akan sedia membantu anda untuk berjaya dalam bisnes nie..


     Bukan tu saja, kami ada SIFU-SIFU yang dah berjaya yang akan membimbing kita untuk lebih suksess lagi..Bak kata citer MENTOR.."TUNJUK AJARKU SIFU"





6.  BONUS BULANAN
     
 Kalau orang gomen gaji dia nak hujung-hujung bulan...orang keje swasta cukup bulan,..Tapi shaklee bagi gaji PERTENGAHAN BULAN...haa..time orang sume dah kering gaji..Kita pulak dapat gaji,..mesti syok kan..




7.   BUKAN PIRAMID
     
 Shaklee bukan MLM yang mengamalkan sistem piramid.. dimana upline akan mendapat pendapatan yang lebih besar..Tapi dengan syarat kne ada downline..TETAPI, shaklee mengamalkan sistem siapa usaha lebih..akan dapat hadiah lumayan..tidak perlukan downline pun tak pe..Untungkan..




8.   PRODUK YANG HALAL
     
 Shaklee mengeluarkan produk yang halal dan mendapat pengiktirafan dari seluruh dunia..








9.   PROMOSI SETIAP BULAN
      
Shaklee akan OFFER Promosi Produk secara bulanan ISTIMEWA untuk Ahli Shaklee sahaja. Setiap bulan, Shaklee akan pilih satu daripada produk-produknya untuk mendapat promosi pembelian istimewa dan harganya lebih rendah dari harga ahli.


KEISTEMEWAAN JADI AHLI
Tunggu apa lagi...DAFTAR LA SEKARANG..PASTI ANDA TIDAK AKAN MENYESAL..Sumenya bermula dihujung jari anda sahaja..




Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my

SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM

Thursday, 16 April 2015

KELEBIHAN OMEGA GUARD SHAKLEE YANG PERLU DIKETAHUI

April 16, 2015 0
KELEBIHAN OMEGA GUARD SHAKLEE YANG PERLU DIKETAHUI
Baru dapat nak buat entry..kene selesaikan dulu urusan famili..kalu tak nnti akan tertangguh pulak..Harini saya nak share cikit pasal Omega Guard Shaklee..Kenapa saya memilih omega nie..




  • Omega Guard Shaklee dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yg dpt memekatkan asid lemak Omega3 paling tulen. 
  • Teknologi ini dapat menyingkirkan bahan2 berbahaya yg terdapat dlm ikan seperti plumbum, arsenik, merkuri,etcKebanyakan brand lain hanya menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi utk mengekstrak minyak ikan. kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak boleh menapis kandungan logam yg membahayakan kesihatan seperti plumbun,merkuri,etc . (Info tambahan yg sy dapat daripada nutrionist Shaklee, katanya tak semua pengeluar minyak ikan menggunakan penyulingan proprietari tiga molekul, Kalau ada pun hanya penyulingan 1x atau 2x...Kenapa? sebab penyulingan proprietari tiga molekul ni merupakan satu proses yang mahal..Shaklee sahaja yg melalui penyulingan 3x sbb nak berikan yg terbaik utk pelanggannya..) 
  • Omega Guard Shaklee tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana dihati kandungan toksik tinggi
  •  Minyak ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies..Ikan2 yg digunakan oleh Shaklee adalah ikan yg tahap merkurinya terendah.. Dan kajian juga menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yg sangat tinggi berbanding ikan lain..Ditambah dgn proses penyulingan 3x..sangggaaaattt terbaik lah!!!
  • Omega guard (minyak ikan ) Shaklee lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.. Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplement
  • Satu sajian Omega guard Shaklee (Recommended daily serving is 3 capsules) membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu ie EPA dan DHA. Berdasarkan jadual dibwh, kandungan EPA dan DHA didalam Omega Shaklee antara yg tertinggi berbanding jenama lain.


Omega Guard shaklee adalah sangat terbaik di dunia..sebabnya dihasilkan dari ikan yeng rendah merkurinya..dan serta lengkap dengan asid lemak omega 3

Anda  digalakkan consume setiap hari kerana badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 yg perlu untuk badan kita utk proses metabolisma... untuk brain, untuk alahan, utk asma, utk sendi, utk kesihatan jantung, utk kawal berat, utk kulit yg cantik.

Pilihan yang bijak ditangan anda..Pilihlah yang terbaik untuk seisi keluarga anda..Jangan menyesal kemudian hari dah la ye..Saya pilih Omega nie..


Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM