Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2015

KENAPA B COMPLEX SHAKLEE PILIHAN SAYA???

Kenapa saya pilih BCOMPLEX SHAKLEE...


Sebabnya...B Complex Shaklee dilengkapi dengan 8 vitamin yang sangat-sangat diperlukan oleh badan manusia...Ada sebab..kenapa saya pilih B Complex nie...
B Complex Shaklee dilengkapi dengan Sistem penyerapan Boaktif Berpaten. Lebih tepat lagi asid Folik, iaitu sejenis vitamin B tidak dapat diserap dengan mudah. Namun begitu Shaklee telah menghasilkan suatu selaput asid folik yang unik untuk menjadikan zat tersebut lebih mudah diperolehi dan digunakan dalam badan.
Jom kita tengok..apa lagi yang ada pada B Complex nie..
Badan manusia tidak menghasilkan zat B...Sebab itu kita kene ambil zat B dari sumber makanan..

Siapa yang perlukan B COMPLEX nie...???
·Terdedah kepada sinaran matahari ·Terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak ·Mereka yang mempunyai sakit kencing manis , tekanan darah tinggi, migraine ·Mereka yang tidak dapat focus dalam pekerjaan yang dilakukan. ·Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan ·Mereka yang nak nampak cantik…

PENTINGNYA B COMPLEX DALAM TUBUH AGAR KEKAL SIHAT

Tubuh kita perlukan vitamin untuk melengkapkan sistem dalam badan...Kalau tak lengkap mcmner sesetengah sistem tubuh tu nak melakukan pemprosesan..Salah satunya, zat B..yang mana terdapat pada makanan yang diambil setiap hari...
Makanan yang ada zat B :- - Gandum, daging, susu, kacang hijau, ragi, beras, telur, buah-buahan, hati, ikan, ginjal, kentang manis,  - Tapi tak semua yang sanggup/boleh makan makanan zat B...Sebenarnya..zat B terdiri daripada 8 vitamin..Sebab tu lah..zat B dipanggil B COMPLEX..
Ape itu B COMPLEX???  Vitamin B1~menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolismaVitamin B2~Memproses asid amino dan lemak.Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic.Vitamin B3~Membantu mengurngkan kolestrol didalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah;membantu dalam kesihatan kulit yang baik,membantu sistem pencernaan.. Kajian klinikal membuktikan kadar B…

KENAPA PILIH HAND DISH WASH??

As salam..hari nie saya nak kongsi cikit pasal hand dish wash shaklee...Kat luar sana dah banyak sangat kn produk pencuci pinggan mangkuk...Kadang-kadang tu ada yang menggunakannya untuk basuh barang lain...macam cuci singki la...basuh botol anak la....Tapi selamat ke???



Jom kita tengok fakta hand dish wash nie dulu....


Get Clean Dish Wash ternyata: • Lembut pada tangan • Semulajadi, berasaskan tumbuh-tumbuhan • Tahan lama kerana kepekatannya • Menjadikan pinggan bersih berkilau • Hanya beberapa titisan dapat mencuci timbunan pingan mangkuk di dalam sinki
Tahukah Anda? Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua-dua kandungan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata.
DishWash Concentrated tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.
Perbezaan Shaklee Selamat Tidak bertoksikHipoalergenikTanpa klorinLembut pada tanganpH seimbangTanpa bahan kimia…

VIVIX HASIL YANG TERBAIK UNTUK PELBAGAI PENYAKIT

Sebab apa saya namakan vivix hasil yang terbaik...sebab ianya datang dari hasil yang kecil tapi memeberikan kesan yang menakjubkan pada kesihatan kita..Kalau anda tak percaya..Jom kita tengok apa ada pada vivix...

Vivix merupakan tonik ajaib bagi produk shaklee...Ia dihasilkan dari 4 mekanisma penuaan sel..: * membantu melindungi dan memperbaiki kerosakan DNA * mempengaruhi pengawalatur genetik * membantu penghasilan tenaga  * melambatkan pembentukan protein AGE
Vivix juga merupakan antioksida yang 10 kali ganda lebih hebat dari resveratrol...Ape tu RESVERATROL ????.
RESVERATROL ialah :
* bahan semulajadi yang terdapat pada tumbuhan dan buah seperti anggur * mengandungi antioksida untuk membantu memperbaiki kesihatan * melawan penuaan sel

Kalau orang putih..mereka minum wine merah tok dapatkan kesihatan yang baik..Sebab wine merah tu pun dibuat guna anggur gak kan..Tapi kalau kita ni takkan lah nak minum wine meah tu kan...Baik beli vivx nie..ada baiknya kan..
Fungsi dia lebih kurang sama je kan.…

5 TIPS UNTUK KURUS SECARA SIHAT SECARA SEMULAJADI TANPA KESAKITAN

Sebelum nie..kita dah tahukan masalah kegemukan yang sering terjadi pada mereka yang berbadan besar..Tapi kali nie pulak saya nak share cikit..tips-tips untuk mereka yang ingin kuruskan badan..Tapi untuk mereka yang berbadan besar pun boleh nak cuba tips nie..xde masalah pun..mane tahu..kot-kot berjaya kurus..Alhamdulillah..


TIPS-TIPS KEKAL KURUS
* BERSENAM - Senaman penting dalam pengurusan diri seseorang..kerana ia membantu dalam pembakaran lemak dengan cepat berbanding tidak bersenam..Ia membantu meningkatkan kecergasan jantung, paru-paru dan memperbaiki aliran darah..Tak lama pun..juz 30minit je sehari..kalau rajin buat la hari-hari..tapi kalau malas..buat seminggu sekali pun tak pe..asalkan bersenam..Macam-macam senaman yang boleh dibuat..Yoga ke..Joging ke..

* KURANGKAN MAKANAN KOLESTROL - Kolestrol boleh menyebabkan penyakit jantung..Sekiranya saluran darah telah tersumbat..bukan sahaja jantung yang menjadi sasaran tetapi juga boleh terkena stroke..Ini disebabkan oleh, kekurang…

MASALAH YANG DIHADAPI OLEH SI OBESITI

Selalunya kita sering dengar..orang gemuk nie memang banyak masalah..Memang tak dinafikan lagi..Maaf ye bukan nak mengata..tapi itulah hakikatnya..Malaysia merupakan sebahagian penyumbang kegemukan..Jom kita senaraikan masalah yang sering dihadapi oleh mereka yang berbadan besar nie..

 Masalah yang sering dihadapi oleh mereka yang berbadan besar :-

* Kesukaran bernafas - Mereka yang berbadan besar selalunya mengalami masalah pernafasan..Dimana, saluran pernafasan mereka tersekat oleh lemak-lemak yang terdapat pada badan mereka..Ini menyebabkan jantung sukar untuk mengepam aliran darah yang membawa oksigen dengan secukupnya..Ini akan membuatkan mereka berasa cepat letih, malas

*  STRETCH MARK - biasanya mereka yang obesiti pasti mengalami stretch mark..Dan ada sesetengah meraka tidak menhadapinya..Hal ini kerana, kandungan lemak yang berada dalam badan seseorang mempengaruhi kulit..Macam orang yang mengandung..biasanya mereka akn dapat stretch mark ni..disebabkan ketegangan kulit.

* Kurang…

BAGAIMANA LELAKI MENJAGA KESIHATAN??

Semua orang tahukan..kalau bab pergi hospital..rata-rata lelaki pasti tak suka..Pantang dengar perkataan HOSPITAL...mesti bagi macam-macam alasan kan..Tapi bile dah duduk kt sana..macam-macam pulak alasan yang dibagi..sakit itu la..sakit ini lah..Padahal suke nurse-nurse tu melayan..cantik-cantik kan..
Tapi ada cara kalau tak nak pegi hospital nie...Makan lah supplement yang membantu kesihatan dalaman lelaki..Kita kene tahu...yang JANTUNG dan PROSTAT adalah pembunuh dalam senyap..Bak kata orang putih SILENT KILLER!! Jeng..jeng..jeng..
Jangan ingat orang lelaki xde penyakit no 1...tu lah penyakit nya..kalau tak dijaga..Jom kita tengok vitamin ape yang sesuai..untuk jaga jantung dan prostat..

So, bermulalah dari sekarang untuk menjaga kesihatan jantung dan prostat..Kalau anda sayang keluarga..baik anda sayang diri anda sendiri..Anda sihat keluarga pun bahagia..

Hafza Aein Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my

OMEGA GUARD : SIAPA YANG MEMERLUKANNYA AGAR TERUS KEKAL SIHAT TANPA UBAT

Haritu kita dah pun cite pasal kelebihan Omega Guard kan..Banyak kelebihan yang dapat..Sebab  Omega dari Shaklee yang terbaik di dunia..So, hari nie..kita nak citer cikit..



SIAPA YANG PERLUKAN OMEGA NIE??
Ibu Hamil
Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandunganMengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulanMengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayiMengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

Ibu Menyusu
Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu

Kanak-kanak
Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otakSesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selsema dan asmaMemperkuat sistem imunisasi badan


Mereka yang Mengalami Masalah Berat Badan
Membantu membakaran lemak dengan lebih cepat berbanding LecithinOmega 3 meningkatkan hormon Leptin yang mengawal selera makan dan akan terasa kenya…

KEISTIMEWAAN MENJADI AHLI SHAKLEE DENGAN SAYA

Assalammualaikum dan selamat pagi semua...Salam Jumaat yang penuh berkat hari nie..Pagi nie saya nak citer cikit macam mane nak jadi ahli Shaklee yang berjaya...Tapi sebelum tu, kita kena tahu dulu ape dia KEISTIMEWAAN YANG SHAKLEE BAGI..


1.   MODAL SERENDAH RM80
Dengan bermodal hanya RM80 sahaja..anda sudah boleh menjadi hali Shaklee..Bukan banyak mane pun..juz RM80 je kan..Lepas tu macam2 lagi yang anda boleh nikmatinya..Tak percaya lagi..Meh kita tengok ape yang ada lagi



2.  MENJADI AHLI SEUMUR HIDUP
Boleh jadi ahli seumur hidup tau..Sebab ape ye...Sebab kalau jadi ahli shaklee..anda boleh dapat diskaun sebanyak 15% - 25%..Tengok betapa untungnya kan...kalau jadi ahli.. Selain itu, anda juga boleh mula untuk berbisnes..atau untuk diri sendiri pun boleh juga..



3.   BOLEH KUMPUL POINT
 Setiap belian yang anda buat akan dapat point..Sama juga kalau kita beli barang kat kedai mane yang ada point card..Contoh situasi kat kedai Farmasi XXX..

Casher : Pn..ada member card tak??
Pn A    : Tak ada l…

KELEBIHAN OMEGA GUARD SHAKLEE YANG PERLU DIKETAHUI

Baru dapat nak buat entry..kene selesaikan dulu urusan famili..kalu tak nnti akan tertangguh pulak..Harini saya nak share cikit pasal Omega Guard Shaklee..Kenapa saya memilih omega nie..



Omega Guard Shaklee dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yg dpt memekatkan asid lemak Omega3 paling tulen. Teknologi ini dapat menyingkirkan bahan2 berbahaya yg terdapat dlm ikan seperti plumbum, arsenik, merkuri,etcKebanyakan brand lain hanya menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi utk mengekstrak minyak ikan. kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak boleh menapis kandungan logam yg membahayakan kesihatan seperti plumbun,merkuri,etc . (Info tambahan yg sy dapat daripada nutrionist Shaklee, katanya tak semua pengeluar minyak ikan menggunakan penyulingan proprietari tiga molekul, Kalau ada pun hanya penyulingan 1x atau 2x...Kenapa? sebab penyulingan proprieta…

SET KURUS SHAKLEE YANG TERBAIK UNTUK DIRI ANDA AGAR KURUS SECARA SIHAT

Macam-macam produk yang dijual kat pasaran sekarang kan...Tapi belum tentu menjamin kan keselamatan kt diri yang makannya..Hanya kerana murah dan cepat..ramai yang membelinya..
Tapi shaklee tetap menjamin kesihatan yang selamat dan berkesan..Bukan sahaja memberikan kesan yang terbaik..tapi dapat bonus sekali..KURUS DAN CANTIK..Tak kan tak nak kot..Rasenya ramai wanita yang inginkan macamtu kn..

Supplement shaklee boleh membantu untuk pengurangan berat badan..Disamping diet yang seimbang..Jom kita tengok apa ada pada set kurus nie..