March 2016 - CINTA HATI SAYA

Sunday, 20 March 2016

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU PESAKIT KANSER UNTUK LEBIH SIHAT

March 20, 2016 0
BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU PESAKIT KANSER UNTUK LEBIH SIHAT
Kalau sebelum nie saya da share kan pasal kanser dengan tajuk dia..KANSER : PULIHKAN KANSER DENGAN VIVIX..Pasti anda ada perasan banyak sangat testimoni kanser yang saya kaitkan..

Sel-sel kanser terjadi apabila kitaran sel yang terhasil dengan tidak normal dan menyebabkan banyak sel-sel rosak yang membiak dengan cepat..Jom kita tengok video nie..Bagaimana sel-sel kanser terhasil dan perbandingan dengan sel-sel normal..


Sebenarnya, kanser adalah penyakit yang tiada rawatannya..Hanya kimoterapi sahaja jalan penyelesaian untuk menghapus dan mematikan sel-sel kanser..Sel-sel badan akan menjadi lemah dan seterusnya boleh memusnahkan sel-sel normal dalam saluran darah..


Ternyata Vivix dah banyak membantu ramai pesakit kanser untuk pulih..Ini kerana ramuan Vivix telah terbukti terhadap 4 mekanisma utama :

1.  KEROSAKAN DNA : Vivix telah membantu memelihara dan memulihkan kerosakan DNA..

2. PENGAWALAN GENETIK : Vivix dapat memperlahankan penuaan sel pada peringkat selulardari terus merebak.

3. MENURUNKAN TENAGA SELULAR : Mitochindrin dalam sel menghasilkan tenaga untuk merangsang biognesis mitochindrin

4. PENIMBUNAN PROTEIN AGE : Vivix mempunyai 10x ganda kuasa dan mampu memperlahankan pembentukan protein AGE..

jom lihat testimoni ini..




TIPS CEGAH KANSER

*Elakkan diri anda terdedah dengan radikal bebas
* terdedah pada pancaran matahari 
* memakan makanan yang tidak sihat
* banyakkan minuman air putih


Penjimatan lagi bertambah dengan setiap pembelian TWIN PACK...Anda akan mendapat pelbagai keistimeawaan tau..


Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut..boleh hubungi saya..

Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM




DIABETES : TIPS NAK TURUNKAN PARAS GULA DALAM DARAH DENGAN VIVIX

March 20, 2016 0
DIABETES : TIPS NAK TURUNKAN PARAS GULA DALAM DARAH DENGAN VIVIX
DIABETES atau Kencing Manis...boleh terjadi pada sesiapa pun..Tak kira usia anda berapa tahun..



" Penyakit kencing manis ataupun (BM = Diabetes melitus; Inggeris = diabetes mellitus merupakan sejenis penyakit yang dapat dicirikan dengan keadaan hiperglisemia (tinggi kandungan glukosa dalam darah), terutamanya selepas pengambilan makanan, pada penghidapnya.
Secara umumnya, penyakit kencing manis dapat digolongkan sebagai:
  • Diabetes jenis pertama (I) juga dikenali sebagai diabetes bersandar insulin (IDDM - 'Insulin Dependent Diabetes Mellitus') atau diabetes awal remaja. Diabetes jenis I dicirikan dengan kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas. Biasanya, penghidap diabetes jenis pertama mula mendapat simtom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja. Disebabkan oleh kegagalan penghasilan insulin semula jadi oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dari luar untuk pengawalan tahap glukosa darah.
  • Diabetes jenis kedua (II) boleh disebabkan oleh kerintangan insulin (penurunan sensitiviti tisu badan terhadap insulin) dan/atau penghasilan insulin yang berkurangan. Diabetes jenis II, oleh kerana masih mempunyai sedikit sebanyak insulin dari pankreas, boleh dikawal secara pemantauan pangambilan makanan, pengurangan berat badan, bersenam, dan pengambilan ubat secara makan/suapan ( suntikan insulin diperlukan dalam keadaan tertentu sekiranya pengambilan ubat secara makan kurang berkesan atau memberi kesan samping serius kepada pesakit)." 


Bagaimana nak mengetahui bacaan gula dalamn darah...boleh baca di bahagian ruangan Dr Zubaidi..dalam Bagaimana cara nak menguji gula dalam darah?


Ada beberapa petua yang boleh kita lakukan untuk turunkan gula dalam darah..

1. Minum air rebusan asam gelugor kering..Minuman nie hendaklah dibuat setiap hari untuk menurunkan paras gula dalam darah..




2. Jus buah epal hijau dan peria katak..Jus nie dibuat setiap hari untuk menurunkan paras gula dalam darah..



Kalau anda seorang yang rajin nak buat la...Tapi bagi yang malas nak buat..ada cara yang paling mudah...dengan minum Vivix je..dah boleh juga turunkan paras gula dalam darah...Tak percaya..boleh tengok testimoni nie..klick disini..

Diabetes adalah penyakit kronik yang akan kekal seumur hidup. Setakat ini belum ada ubat yang dapat menyembuh penyakit diabetes tetapi penyakit ini boleh dikawal dengan cara berikut:
  • Penjagaan pemakanan dan berat badan
  • Kerap bersenam
  • Pengubatan
  • Pemakanan pesakit Diabetes seharusnya kurang lemak dan kalori serta seimbang.
Pesakit diabetes boleh menjalani kehidupan yang normal dengan syarat pesakit itu dikawal dengan betul. Lebih kurang 40% pesakit diabetes mampu mengawal keadaan penyakit mereka dengan menjaga pemakanan dan bersenam. Manakala selebihnya adalah dengan mengambil sama ada ubat (pil) dan/atau suntikan insulin di samping pemakanan yang sihat dan bersenam. 

Vivix adalah tonik ajaib yang dah banyak membantu pesakit diabetes untuk turunkan gula dalam darah...Jom kita tengok testimoni lagi satu..untuk diabetes


Jom beli kan Vivix untuk insan tersayang anda..agar mereka sentiasa ceria dan cergas..Tapi jangan beli sebotol tau..beli 2 botol Vivix..dalam TWIN PACK tu tau...Dapat banyak benefit tau..

Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM




BELL PALSY : TIPS DAN TESTIMONI BELL PALSY YANG PULIH DENGAN VIVIX

March 20, 2016 0
BELL PALSY : TIPS DAN TESTIMONI BELL PALSY YANG PULIH DENGAN VIVIX


Jom baca perkongsian kisah Faiza akibat terkena bell palsy. 

"Alhamdullilah 2 oct 2015 Saya bangun sebelah muka da jatuh, Xbole senyum, Mata x bole tutup, Air mata mengalir macam menangis, Sakit, Rasa tegang je, Dr sahkan saya diserang bellpalsy, Bukan STROKE, tapi kelemahan sebelah otot muke. Saya di steroid Punca UNKNOWN Tapi maybe sebab saya menyusukan dan baru lepas bersalin 

Saya tidak mengambil sebarang steroid lagi selepas tu..hanya dengan 

SPECIAL DOSE vivix
Omega guard
Bcomplex
Vitamin E
dgn extreme

Saya juga menjalani fisioterapi Alhamdullilah selepas 90hari Saya diberi kesempatan SENYUM kembali Share la Saya izinkan Kalau ade ahli keluarga / sahabat handai yg mengalami berikan support Ia bukan mudah seperti dijangka Saya dan sahabat ‪#‎bellpalsy‬ sahaja yg tahu apa yg kami rasa.. Actually its more to self confidence / esteem Tapi serius is MANIS untuk diingati Dalam calender kehidupan Hadiah dari Allah Harap ia menghapus dosa2..."

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Itu adalah luahan rase seorang pesakit bell Palsy...Mesti rase luruhkan hati nie,,bila wajah yang selalu kita tengok kat cermin tetiba menjadi senget...Tapi beliau telah mencuba Vivix untuk membantu pulihkan bell palsy beliau..

APA ITU BELL PALSY??

Penyakit lumpuh saraf yang menyebabkan ketidakmampuan mengawal otot muka pada sisi yang terkena penyakit ini..ianya bersifat sementara tetapi boleh terjadi teruk dalam beberapa kemingkinan seperti barah otak, stroke, dan penyakit Lyme..Yang pastinya, penyakit ini masih lagi tidak mengetahui punca terjadinya dan ianya melibatkan kerosakan saraf muka..

GEJALA BELL PALSY

  • perubahan dan luahan muka (contohnya menggerenyot muka)
  • kesukaran ketika makan dan minum
  • melelehkan air liur kerana tidak dapat mengawal otot muka
  • kelopak mata atau sudut mulut yang lemah
  • mata atau mulut yang kering
  • rasa tegang di muka atau rasa ditarik ke sebelah satu lagi
  • kelumpuhan muka pada satu bahagian yang menyukarkan untuk menutup satu mata
  • sakit kepala
  • kehilangan deria rasa
  • sakit di belakang atau di depan telinga
  • kepekaan kepada bunyi terjejas pada bahagian yang terkena penyakit
  • gerenyetan di muka
  • rasa lemah di muka


Untuk pengetahuan anda Bell’s palsy bukanlah merupakan penyakit stroke dan kajian menunjukkan  kondisi yang boleh menyebabkan terjadinya kelumpuhan Bell’s palsy pada wajah adalah.
  • Kecacatan selepas kelahiran. Keadaan ini boleh terjadi pada bayi yang dilahirkan dengan kelemahan atau kelumpuhan pada wajah.
  • Cedera Kemalangan. ianya boleh terjadi kerana luka tebukan atau koyakan pada dagu atau retak pada tulang tengkorak.
  • Cedera pembedahan. Keadaan ini selalunya terjadi dalam operasi kelenjar parotid.

Bell Palsy boleh dicegah..Cara mencegah Bell palsy nie adalah mengurangkan makanan yang mengandungi garam, banyakkan minuman air putih, kurangkan tekanan, hindarkan diri dengan cuaca yang sejuk seperti berada dibawah penghawa dinggin dengan terlalu lama, dan rehat yang secukupnya...

Suplement juga ada yang boleh membantu memulihkan Bell Plasy nie..Dengan Vivix penyakit ini boleh diatasi..dan membantu anda untuk mendapatkan kesan yang sempurna...Dapatkan Vivix TWIN PACK..untuk bekalan anda..dengan harga yang menawan..

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya...untuk meklumat lanjut..


Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM

KANSER : PULIHKAN KANSER DENGAN VIVIX AGAR KEMBALI SIHAT

March 20, 2016 0
KANSER : PULIHKAN KANSER DENGAN VIVIX AGAR KEMBALI SIHAT

KANSER TAHAP 3 PULIH DENGAN VIVIX


KANSER PARU-PARU YANG HAMPIR MERAGUT NYAWA KINI PULIH DENGAN VIVIX
Keratan diatas adalah testimoni kanser dengan Vivix...Gambar di bawah adalah seorang master dalam Shaklee..Mengalami masalah kanser paru-paru lebih 10 tahun..dan hampir tiada harapan untuk pulih..Beliau juga merupakan seorang wartawan TV7, pembaca berita suatu masa dahulu..Kini hidup beliau semakin bertambah baik setelah consume dengan Vivix..selama setahun..



Kanser adalah penyakit no 1 dalam dunia.,.Tidak kiralah ape jenis kanser pun..ianya mesti menjadi igauan setiap manusia..


APA ITU KANSER

Kanser adalah penyakit yang disebabkan oleh pertumbuhan yang tidak terkawal sel-sel yang tidak normal atau abnormal di dalam badan. Ia berpunca daripada kegagalan sistem imun berfungsi dengan baik. Kanser yang tidak dirawat boleh menyebabkan penyakit serius dan kematian

BAGAIMANA IANYA BERMULA

Kanser bermula apabila sel-sel di bahagian badan mula tumbuh di luar kawalan. Pertumbuhan sel kanser adalah berbeza daripada pertumbuhan sel yang normal. Ia tidak mati, sebaliknya terus berkembang dan membentuk sel yang baru, yang tidak normal. Sel-sel kanser juga boleh menyerang (tumbuh di dalam) tisu-tisu yang lain, sesuatu yang sel normal tidak boleh lakukan. Pertumbuhan di luar kawalan dan menyerang tisu-tisu lain adalah apa yang membuatkan sel menjadi sel kanser.
Ini berlaku disebabkan sistem pengawasan imun badan tidak aktif. Sistem pengawasan imun yang aktif akan memilih, mengenalpasti dan memusnahkan agen karsinogenik (agen yang menyebabkan kanser) yang setiap hari memasuki badan kita. Mereka yang mempunyai sistem imun yang sihat dan kuat akan terhindar daripada kanser. Mereka yang tindakbalas sistem imunnya tidak berfungsi dengan baik berhadapan dengan risiko kanser yang lebih tinggi


Jom kita tengok lagi video nie...Seorang pengguna Vivix yang mana doktor menyarankan untuk ambil suplement bagi membantu menangai masalah kesihatan beliau..


Kesihatan amat penting berbanding dengan wang ringgit..Mungkin payudara berdarah adalah tanda permulaan untuk menjadi kanser..mane la tahu kan,..Hanya Allah s.w.t je yang Maha Mengetahuinya..Jadi makcik ni mengambil ikhtiar lain dengan Vivix untuk membantu mengatasi masalah beliau..


Kenapa saya sarankan Vivix...Sebabnya Vivix bertindak dengan 4 mekanisma yang membantu memulihkan dan memperbaiki sistem sel-sel dalam badan dari radikal bebas...

Jom belikan Vivix untuk insan tersayang anda...tapi jangan beli sebotol tau..beli lah TWIN PACK..ada banyak keistimewaan tau...

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya...untuk meklumat lanjut..


Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM

GOUT : TANDA DAN TIPS UNTUK KURANGKAN MASALAH GOUT AGAR SIHAT DAN CERGAS

March 20, 2016 0
GOUT : TANDA DAN TIPS UNTUK KURANGKAN MASALAH GOUT AGAR SIHAT DAN CERGAS


GOUT...satu bentuk yang mana lebihan asid urik yang tidak dibuang melalui air kencing tapi termendap didalam badan..terutama dibawah lapisan kulit..Atau dengan kata sains nya...satu bentuk arthtitis yang disebabkan oleh hyperuricemia..Hyperuricemia adalah aras plasma urate (asid urik) yang melebihi 420mol/L..

Kebiasaannya, Gout nie terjadi pada kaum lelaki..Ini bukan bermakna kaum wanita tidak mengalaminya..tetapi kaum wanita, gout akan terjadi apabila sudah putus haid (menopos).

Bagaimana gout boleh terjadi..Apabila mendapan asid urik nie terjadi dengan terlalu lama, akan menghasilkan hablur garam dan seterusnya mencetuskan rasa sakit pada bahagian sendi..

Tanda Gout

  • Gout lazimnya menyerang ibu jari kaki.
  • Ibu jari kaki menjadi merah, panas, bengkak dan tersangat sakit.
  • Serangan selalunya berlaku secara tiba-tiba, kerap kali semalaman.
  • Sendi yang diserang menjadi bisa sehinggakan geseran dengan selimut pun begitu menyeksakan.
  • Sakit mungkin berlarutan berhari-hari, atau sekurang-kurangnya 1-2 minggu untuk reda jika tidak dirawat.
  • Sakit mungkin menyerang kembali selepas berminggu atau bulan.
  • Gout boleh menyerang sendi-sendi lain seperti buku lali, lutut, pergelangan tangan dan jari.

Tips untuk elakkan gout..Di bawah disenaraikan makanan yang kaya dengan purin:

ELAKKAN MAKAN
KURANGKAN MAKAN
  1. Organ dalaman seperti hati, paru-paru, ginjal dan otak
  2. Ikan bilis, kembung, sardin
  3. Daging cincang
  4. Ekstrak daging, ragi (seperti Marmite) dan kiub rebusan daging
  5. Makanan bercengkerang seperti ketam, udang dan kerang
  6. Asparagus, bunga kobis, cendawan dan bayam
  7. Peanuts, lentil, beans and peas
  8. Poultry
  9. Roti jagung dan bijirin

Antara tips yang boleh kita ambil dengan cara mudah adalah dengan VIVIX...Tapi sebelum tu, kita tengok dulu TESTIMONI GOUT DENGAN VIVIX..






Mereka telah mencuba VIVIX untuk menurunkan paras asid urik dalam darah bagi mengelakkan gout berulang kembali...Mereka tidak membeli dengan sebotol VIVIX...Tapi beli 2 botol Vivix dengan harga TWIN PACK...memang berbaloi-baloi tau...


Jadi, nasihat saya, eloklah kita mencegah dahulu sebelum menjadi dengan lebih teruk..Lepas tu amalkan VIVIX setiap hari untuk mendapat kesihatan yang lebih cergas dan sihat..


Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya...untuk meklumat lanjut..


Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM




Friday, 18 March 2016

BUAH PINGGANG BOCOR : VIVIX BERJAYA MEMBANTU PULIHKAN PENYAKIT NEPHOTIC SINDROM

March 18, 2016 0
BUAH PINGGANG BOCOR : VIVIX BERJAYA MEMBANTU PULIHKAN PENYAKIT NEPHOTIC SINDROM
NEPHOROTIC SYNDROM (NS)..adalah penyakit yang berkaitan dengan buah pinggang..Dalam buah pinggang mempunyai satu tapisan halus dipanggil glomeri..Glomeri berfungsi menghalang albumin (sejenis protein) daripada keluar ke dalam air kencing..Jika glomeri nie rosak atau bocor boleh menyebabkan lebih 3 gram protein terkeluar melalui air kencing dalam masa 24 jam setiap hari dari badan..


Yang pasti..penyebab untuk penyakit nie masih lagi tidak diketahui..mungkin disebabkan oleh jangkitan kuman dalam darah seperti syphilis, autoantibodi (SLE), penyakit darah sejak lahir (SICKLE CELL DISEASE) dan kencing manis..Boleh terjadi pada kanak-kanak dan juga orang dewasa..


Bagaimana penyakit NS nie boleh terjadi??

Protein yang keluar melalui air kencing dipanggil PROTEINURIA..dimana badan akan kehilangan banyak protein dalam darah..Apabila ini terjadi pula dipanggil HYPOALBUMINEMIA..yang menyebabkan AIR keluar dari dalam salur darah ke dalam tisu badan yang berhampiran sehingga boleh menyebabkan kebengkakan muka, tangan dan kaki..Hal ini dinamakan EDEMIA..

Di bahagian hati pula, akan menghasilkan lebih banyak lemak dalam darah sebarang reaksi kehilangan protein dan menjadi HYPERLIPIDEMIA atau lemak berlebihan di dalam darah..


TANDA-TANDA NEPHOROTIC SINDROM
* badan menjadi lemak dan tidak bermaya
* air kencing berbuih-buih
* mata dan muka menjadi bengkak pada waktu pagi
* kaki juga membengkak pada waktu petang akibat berdiri
* perut kembung, sakit perut dan cirit-birit boleh juga berlaku



Disini saya ingin tampilkan kisah seorang peskit yang mneghidapi penyakit Nephotic Sindrom dan bagaimana beliau survive untuk pulihkan penyakit beliau dengan VIVIX Shaklee..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
" Assalamualaikum, ini kisah bagaimana kami telah jatuh cinta cinta dengan Vivix Shaklee. Nama saya Muhamad Rosdi Ismail,38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan??

.

Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal. Saya membuat pemeriksaan di Hospital. Dan semasa di hospital doktor menahan saya di wad kecemasan dan membuat pemeriksaan air kencing 24jam, juga pemeriksaan darah. Setelah disahkan mengalami Nephrotic Syndrom doktor memberi "sebeban" ubat yang pada saya sangat banyak untuk ditelan. Dengan ubat surut bengkak, ubat kolesterol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tidak pernah menghidapinya.

.

Doktor turut memberi steroid tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambil steroid.

.

Saya berbincang dengan isteri, kami bersetuju untuk memulangkan sebungkus besar Steroid dan memberitahu Doktor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya kami ingin berikhtiar dengan VIVIX SHAKLEE. Kalau sebelum ini saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. Maka saya meneruskan suplemen dan juga ubat doktor kecuali steroid. Saya sangat risau jika buah pinggang saya benar benar rosak maka perlu menjalani dialisis di usia 30an ini. Di saat anak-anak masih kecil ini. Nauzubillah.

.

Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan. Dan setelah 3botol Vivix iaitu lebih kurang 3bulan saya ada temujanji dengan Doktor pakar di Selayang. Dan Alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila Doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.

.

Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakan Vivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya.

Terima kasih Allah. Terima kasih Shaklee.

Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetis, strok, darah tinggi dan kanser. Ikhtiarlah dengan VIVIX. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdoalah dan bertawakal lah kepada Allah.

Sesungguhnya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan."




---------------------------------------------------------------------------------------------
Pencegahan awal  mampu mengawal buah pinggang menjadi rosak dengan teruk..Jika tindakan lambat dilakukan boleh menyebabkan kerosakan buah pinggan sehingga terpaksa dialisis dan mungkin peskit akan terus bergantung kepada mesin dialisis...

Jadi dengan mengawal pemakanan yang seimbang boleh dengan Pengambilan kalori dan protein yang baik dan mencukupi adalah penting untuk penghidap nephrotic sindrom. Walaupun dikatakan mengawal diet tidak membantu namun pesakit ini perlu mengawal pengambilan garam untuk mengawal tekanan darah.Pengambilan air juga perlu dikawal terutamanya jika mengalami edemia. Namun, bukanlah mengehad pengambilan seperti pesakit buah pinggang.

Vivix adalah tonik yang membantu memulihkan penyakit ini...dengan kandungan resvetratol  yang sangat tinggi telah banyak membantu ramai pesakit untuk pulih penyakit ..Vivix sekarang ada promosi hebat tau dengan pakej Twin Pack.

Pesakit yang ingin mengambil suplement perlulah mendapat nasihat doktor terlebih dahulu..Ini kerana kemungkinan pesakit mungkin diberi ubat yang diberikan oleh doktor..

-------------------------------------------------------------------------------

Jika ada sebarang pertanyaan..boleh lah hubungi saya...017-3739567

ig : @arryanayash
FB : @hafza Aein
Pages : Butik Vitamin Aein




SET COMBO ESP YANG MESTI DIMILIKI OLEH SETIAP ORANG

March 18, 2016 0
SET COMBO ESP YANG MESTI DIMILIKI OLEH SETIAP ORANG
ESP...soya yang terbaik dari Shaklee..Memang sedap diminum plain atau dicampur dengan mane-mane minuman...Tapi untuk membantu mencegah sesuatu penyakit..Boleh add on dengan produk lain...Yang mengikut kemampuan diri anda..Kita ada 12 set combo ESP yang korang boleh pilih...Semuanya under bajet korang





1. SET KESUBURAN
* membantu menstabilkan hormon
* membantu menguatkan rahim
* membantu memberikan tenaga berpanjangan
* membantu mencegah cyst dan fibroid
* mengawal kitaran haid dengan teratur

2. SET PENYUSUAN
* membantu milk booster
* bertindak sebagai kacip fatimah
* memberikan kelancaran peredaran darah
* menurunkan berat badan
* memberikan tenaga berpanjangan

3. SET PERUT KEMPIS
* memberikan keselesaan perut
* menurunkan berat badan
* membuang segala toksin
* mencantikkan kulit
* memberikan tenaga berpanjangan

4. SET KECANTIKAN
* menratakan tona kulit
* mencerahkan parut jerawat
* mengurangkan kesan jeragat
* bertindak sebagai anti-oksidan
* melembapkan kulit


5. SET KEHAMILAN (Trimester 3)
* memberikan tenaga berpanjangan
* meningkatkan perkembangan otak bayi
* mengurangkan masalah sembelit
* mengurangkan tekanan darah tinggi
* mencegah penyakit diabetes

6. SET MIGRAIN
* mengurangkan risiko kemurungan
* bertindak anti-stress
* membantu mencegah stress-stroke
* kaya dengan asid folik

7. SET BERPANTANG
* mempercepatkan penyembuhan luka
* memberikan tenaga berpanjangan
* mengurangkan keguguran rambut


8. SET MENGANDUNG (trimester 1&2)
* memberikan tenaga berpanjangan 
* meningkatkan HB 
* mengurangkan risiko keguguran
* mengurangkan risiko anemia
* memberikan sumber multivitamin yang cukup buat si ibu


9. SET KURUS
* mengurangkan berat badan
* memberikan kekenyangan berpanjangan
* memberikan tenaga sepanjang hari
* mencantikkan kulit

10. SET TAMBAH BERAT BADAN
* menambah selera makan
* mengurangkan masalah sembelit
* memberikan pertambahan berat badan

11. SET BERTENAGA 
* memberikan tenaga berpanjangan
* mengurangkan kesan hidrasi
* sentiasa cergas

12. SET EXTRA CUN
* anti-penuaan
* menambahkan kolagen pada kulit
* mencantikkan wajah
* anti-oksidan

------------------------------------------------------------

Jangan tunggu lagi tau...cepat dapatkan segera set combo nie sekarang..sebelum terlambat..

Nak tahu lebih lanjut..boleh hubungi saya...

ig : @arryanayash
FB : Hafza Aein
Pages : Butik Vitamin Aein
Tel/WA/ WECHAT : 017-3739567

Tuesday, 8 March 2016

APA YANG BEST SANGAT DENGAN TWIN PACK VIVIX HINGGA RAMAI YANG MEMBELINYA

March 08, 2016 0
APA YANG BEST SANGAT DENGAN TWIN PACK VIVIX HINGGA RAMAI YANG MEMBELINYA






Vivix salah satu produk Shaklee yang mendapat sambutan hangat..Bulan lepas je dah ramai yang beli Vivix nie..tak kisah la dengan SID mane pun..

Bile tanya je..ape produk yang paling terbaik untuk membantu semua penyakit....Rata2 SID akan memberitahu Vivix lah yang paling banyak membantu...

Dengan 1 botol sahaja..anda boleh dapat banyak manfaat...
Tapi yang paling best sekarang nie..bile Shaklee offer korang dengan harga twin pack..



1. KEAHLIAN PERCUMA
* Kalau nak jadi seorang SID..anda perlu bayar RM70...baru boleh menjadi ahli seumur hidup..Tapi bila anda beli TWIN pack nie..secara automatik anda akan menjadi keahlian Shaklee seumur hidup...Nampak tak..betapa bestnya...Bile dah jadi ahli..anda boleh borong menggunakan keahlian anda..

2. DISKAUN 5% 
* Biasanya orang akan beli sebotol..sebab harga dia yang mahal..Tapi jika anda bandingkan harga dia untuk sebotol Vivix...dengan TWIN PACK nie...Anda dah boleh jimat sebanyak RM40..Banyak tu penjimatan dia..

3. CASH BONUS DARIPADA SHAKLEE
* Keahlian anda membolehkan anda menerima bonus..Sape yang nak bagi kan walaupun hanya RM38..Tapi Shaklee akan bagi anda macam tu je...

4. PENGHANTARAN PERCUMA
* Biasanya, kalau kita beli sesuatu barang mesti akan dikenekan kos penghantaran kan..Tapi bile anda beli TWIN PACK nie..Shaklee bagi free je...tak payah nak bayar kos penghantaran tau..Anda dah boleh jimat lagi..


Ini lah kelebihan VIVIX TWIN PACK...Memang banyak penjimatan...Kalau dengan balance tu anda boleh tambah belikan Mealshake untuk anak anda...yang membantu menambahkan selera anak anda, membantu mencegah sembelit, membantu ekzema..

Berbaloi-baloi tak..satu keluarga sume boleh mendapat suplement yang selamat, berkesan dan mesra alam...


Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM