Friday, 22 July 2016

GLA COMPLEX YANG SANGAT PENTING UNTUK SISTEM HORMON TANPA MENGIRA JANTINA

Assalammualaikum...

Dah lama tak bersua di blog nie..Sampai dah nak naik bersawang dah..Hahahaha..Tapi itu bukan tpoik yang saya nak share kan kat korang sume ye...Tapi nk share kan tentang hormon kita nie...

Sebenarnya, badan kita nie ada hormon yang bermacam-macam tau..Kadang-kadang kita pelik dengan hormon yang doktor-doktor sebutkan...Hanya yang pakar je yang tahu jenis hormon nie..Tapi saya sebagai nutrition pun tak terkecuali juga untuk mengetahui serba sedikit pasal hormon nie..

Biasanya..perubahan hormon sering dikalangan kaum wanita...tapi sebenarnya..kaum lelaki juga tidak terlepas dengan masalah hormon...Dan ada antara sebabnya kenapa kaum lelaki nie tak nak mengaku..yang sebenarnya mereka juga memmpunyai masalah hormon..

Jadi Shaklee telah mengeluarkan satu produk yang boleh membantu masalah hormon nie tak kira lah samada lelaki mahupun perempuan..Nak tahu ape dia Produk tu...Taraaaa...


Inilah GLA COMPLEX yang boleh membantu mentsabilkan hormon kita..Dengan bantuan GLA COMPLEX yang lengkap dengan pelbagai jenis tumbuhan yang telah diuji oleh Shaklee..

KENAPA KITA PERLU AMBIK GLA?

GLA ni biasanya dikaitkan dgn orang perempuan, betul? Tapi sebenarnya tahu tak ia sangat penting, tak kira lelaki ke perempuan ke...Sebabnya, Badan kita nie memang telah ada hormon tertentu mengikut jantina..Sebagai contoh..untuk wanita salah satu hormon adalah progestron yang membantu mengeluarkan telur di ovari ataupun haid..Bagi lelaki pula ada hormon testosteron..

Apakah kepentingan GLA?

* GLA mengandungi Omega-6, yang diperlukan oleh ovari dan sistem pembiakan wanita. Sebab itu juga masalah haid, kehamilan dan menopaus memang digalakkan untuk mengambil GLA.

* Bagi lelaki juga penting untuk mengelakkan pelbagai gejala seperti Diabetic Neuropathy (masalah kebas-kebas kaki dan tangan akibat kencing manis), Hypertension, Rheumatoid Arthritis

APAKAH FUNGSI GLA COMPLEX NIE??

- membantu dalam keseimbangan hormon untuk melancarkan kitaran haid
-  membantu meningkatkan kesuburan dengan mewujudkan persekitaran rahim yang sihat dan optimum untuk persenyawaan dan membantu wanita dalam menghasilkan kualiti mukus serviks
-  melegakan simptom PMS
-  membantu mengatasi masalah menopaus
- menguatkan kuku dan rambut
-  menjadikan kulit yang cantik, sihat dan berseri (jika diamalkan kulit sentiasa berseri akan muncul)
-  membantu menangani ekzema
-  membantu melegakan gejala rheumatoid arthritis
-  menguatkan sistem imun
-  adalah anti-oksidan untuk memperlahankan proses penuaan
-  mengurangkan pembekuan darah yang menyebabkan arteri tersumbat
-  membantu dalam mengawal diabetes dan tekanan darah tinggi
-  membantu mengawal kolesterol dan pembakaran lemak
-  membantu fungsi saraf
-  melambatkan proses osteoporosis
-  membantu menghalang pembentukan sel-sel kanser
-  mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri

- membantu mengatasi masalah prostat dan kerap kencing bagi lelaki


Banyak kan kebaikan GLA Complex ni?
Nak cuba?  terus PM saya ye..

Hafza Aein
0173739567