5 SEBAB KENAPA IBU HAMIL SUKAKAN SET KEHAMILAN SHAKLEE



Kehamilan adalah proses tumbesaran bayi dalam kandungan..Jadi si ibu memerlukan makanan yang lebih...tenaga yang lebih..untuk diberikan kepada ci kecik di dalam kandungan...

Ada 5 sebab kenapa ibu hamil sukekan set kehamilan Shaklee nie..

1. VITAMIN 100% SEMULAJADI
- Kesemua vitamin Shaklee adalah dibuat dari bahan semulajadi..Jadi ibu-ibu tak payah gusar ye dengan vitamin Shaklee nie...

2. BERTENAGA
- Dari awal kehamilan hingga ke peringkat bersalin...Ibu-ibu mesti tidak bertenaga..Ada yang mengalami morning sickness la..ada yang selalu sakit la..Macam-macam lah..Jadi Ibu-ibu wajib mengambil makan tambahan untuk membantu mereka bertenaga sepanjang kehamilan..

3. MENGATASI MASALAH
- Sesetengah ibu-ibu mengalami pelbagai masalah..contohnya HB rendah..Jadi Set ini membantu ibu memberikan HB dengan kadar paras normal..dimana..jika HB rendah boleh risiko keguguran boleh berlaku...Selain tu..simpul biawak..atau cramp..boleh membuatkan si ibu berada kesakitan yang melampau..

4. HINDARI PENYAKIT
- Time preggy nie mudah sahaja ibu hamil diserang penyakit..seperti selesema..batuk..sakit tekak dan macam-macam lagi lah...Sebab tu lah orang dulu-dulu xbagi ibu hamil nie keluar malam..berembun..Nanti dapat la penyakit...Jadi, pengambilan vitamin C yang banyak membantu si ibu mempertahankan sistem imun dari diserang oleh bakteria-bakteria.

5. TAK BANYAK NAK MAKAN
- Ni part yang paling best...kalau kt klinik doktor mesti bagi macam2 ubat kan..asid folik la..zat besi la..macam-macam lah..nak telan pun rase macam payah sangat...Dengan set nie..hanya makan 5/6 sahaja..itu pun kne ada jadual pemakanannya..rase pun sedap..Nak-nak yang ESP tu..best sangat...

Ibu hamil memang wajib  ambil set nie ye...Semuanya untuk perkembangan dan tumbesaran bayi anda...Dan anda juga tak terkecuali..pun adapat bonus lagi..Nak tahu ape dia...anda sendiri makan dan anda sendiri merasainya...


Notakaki: saya sendiri makan dan mengalaminya..dan merasai perbezaan dari anak 1st dengan yang 3rd..Sebab yang 3rd br saya kenal Shaklee..terasa menyesal lambat kenal Shaklee..


Popular posts from this blog

PETUA MENGHILANGKAN/MENGURANGKAN ASMA(SEMPUT) SECARA SEMULAJADI AGAR KEKAL SIHAT

PENYAKIT ASMA DAN PENYELESAIANNYA AGAR SIHAT TANPA UBAT

10 KELEBIHAN LECITHIN YANG MESTI ANDA KETAHUINYA AGAR TIDAK TERSALAH PILIH