KENAPA ASID FOLIK AMAT PENTING BAGI IBU HAMIL?? - CINTA HATI SAYA

Sunday, 6 September 2015

KENAPA ASID FOLIK AMAT PENTING BAGI IBU HAMIL??

Assalammualikum,

 Seperti yang kita tahu..ibu hamil memerlukan nutrisi yang secukupnya untuk menampung tumbesaran dan perkembangan bayi di dalm kandungan..Tapi cukup ke dengan pengambilan makanan dalm seharian kita..

Salah satu nya ASID FOLIK yang mana..ibu hamil perlu makan makanan yang mengandungi Vitamin B secukupnya untuk bayi..Asid Folik terdapat pada sayur-sayuran dan kekacang..Makanan nie perlu dimakan dengan kuantiti yang banyak dan dimasak dengan betul..Barulah boleh dapat Asid Folik..
Jom kita tengaok vlog dari pakar HKL..bahagian O&G
Sanggup ke anda ingin makan dengan kuantiti yang banyak semata-mata untuk mendapatkan asid folik yang mencukupi bagi membantu perkembangan bayi dan juga kesihatan anda.??

Cara mudah untuk mendapatkan Asid Folik yang secukupnya adalah dengan pengambilan Vitamin B Shaklee...Sebabnya..B Complex Shaklee mengandungi ke semua Vitamin B yang diperlukan oleh si ibu...

Jadi, jangan abaikan pemakanan Asid Folik..jika anda sayangkan anak anda..Ianya sangat-sangat penting untuk pertumbuhan anak anda dari seawal 12 minggu lagi dalam kandungan.