BAGAIMANA MENGAWAL TEKANAN DARAH TINGGI DARI MENINGKAT TANPA PENGGUNAAN UBAT - CINTA HATI SAYA

Wednesday, 28 September 2016

BAGAIMANA MENGAWAL TEKANAN DARAH TINGGI DARI MENINGKAT TANPA PENGGUNAAN UBAT

Tekanan darah tinggi dah menjadi semakin meningkat tanpa mengira umur...Ada yang dah belasan tahun pun dah mula mempunyai penyakit tekanan darah tinggi nie..Mungkin juga faktor keturunan atau mingkin juga faktor disekeliling mereka..Sapa yang tahu kan??

Biasanya kita tahu. penyakit darah tinggi nie sering kali diberikan ubat untuk mengawal tahap keseimbangan dalam tubuh kita..Dan mungkin ada diantara mereka yang kurang dan tidak gemar makan ubat..Boleh menjadikan situasi semakin membimbangkan..Sebelum nie saya ada share kan tentang untuk atasi masalah nie..


Jadi..berikutan dari masalah itu, saya ada beberapa tips yang mungkin boleh diikuti mengikut kehendak anda..tanpa penggunaan ubat..

1. MENGURANGKAN MASALAH BERAT BADAN
- Bagi mereka yang berbadan besar..mudah untuk menghidapi masalah tekanan darah tinggi nie...Hal ini kerana masalah berat badan ada kaitan dengan masalah tekanan darah tinggi nie..

2. LAKUKAN SENAMAN DENGAN LEBIH KERAP
- Salah satu cara untuk mengawal tekanan darah tinggi adalah dengan bersenam..Senaman membantu kita untuk mendapatkan kecergasan dan kesihatan yang lebih sihat..Di samping itu, ia juga membantu membantu sistem pernafasan yang betul..

3. KURANGKAN PENGAMBILAN GARAM 
- Garam bertindak menyedapkan makanan..Tak salah jika anda ingin mengambilnya..Tapi biarlah berpada-pada..Jika diambil terlalu banyak boleh menyebabkan berlakunya penyumbatan saluran darah..dan meningkatkan lagi tekanan darah..

4. AMALKAN DIET HARIAN
- Pemakanan harian juga memainkan peranan yang penting untuk pesakit darah tinggi..Jika dikawal dengan cara yang betul masalah tekanan darah tinggi dapat dikawal..Tetapi jika tidak dikawal..boleh menyebabkan masalah yang lebih serius..Antaranya ialah kawalan kalori, kawalan kolestrol, dan juga pengambilan alkohol dan kafein..


Cer tengok video nie..seorang pesakit tekanan darah tinggi yang serius kembali cergas setelah consume dengan SET KAWALAN DARAH TINGGI..Tapi..pesakit nie bukan sahaja ada masalah tekanan darah tinggi malah ada juga masalah lain..nak tahu apa masalah pesakit nie..Jom tontoninya..Saya share kan sekali testimoni yang lain untuk anda...
Semua penyakit pasti ada penawarnya kan..Begitu juga dengan masalah tekanan darah tinggi nie ada juga penawarnya...Jika anda ingin kan kesihatan yang terbaik boleh lah amalkan cara semulajadi dan yang paling penting ianya selamat untuk kesihatan anda..Sila klick disini untuk mengetahuinya..cara menurunkan tekanan darah tinggi..
No comments:

Post a Comment