BAGAIMANA NAK SEMBUHKAN ASTHMA PADA KANAK-KANAK DENGAN CARA YANG PALING TERBAIK - CINTA HATI SAYA

Wednesday, 28 September 2016

BAGAIMANA NAK SEMBUHKAN ASTHMA PADA KANAK-KANAK DENGAN CARA YANG PALING TERBAIK

Sejak kebelakangan nie..ramai ibu bapa sering mangalami masalah asthma pada anak mereka..Bahkan kata mereka penyakit asthma nie bukan dari penyakit keturunan pun..Tapi bagaimana anak mereka boleh mendapat asthma..

Kalau kita ke klinik pun, ramai anak yang mengalaminya terutama bayi sehinggalah anak yang berumur 4tahun...Rata-rata mereka ditempatkan di taska ataupun di rumah pengasuh yang mengambil anak orang lain untuk dijaga..Tak terkecuali juga dengan saya..yang menempatkan anak di taska. Hal ini menjadikan kebimbangan yang serius buat saya..

Mana tidaknya, antibodi anak memang tidak kuat untuk mempertahankan diri mereka dari sebarang penyakit..Jadi saya harus mempersiapkan diri mereka dengan sebarang kemungkinan..terutama masalah asthma..Ada juga masalah yang boleh dibantu tanpa ubat tapi perlulah dijadikan amalan tau.. Bagaimana saya melakukannya??

1. PENJAGAAN BERTERUSAN
- Memang sukar untuk mengawal pergerakan anak-anak nie..Tapi itulah yang harus dilakukan oleh setiap ibubapa..Penjagaan yang berterusan dapat membantu mengurangkan masalah asthma terutama pada kanak-kanak yang berumur bawah 6 tahun..Ini kerana sistem pertahanan mereka masih lagi lemah..Jadi, setiap ibu bapa perlulah memantau anak mereka dengan kerap..

2. PENGGUNAAN UBAT YANG BETUL
- Tidak semua anak-anak mempunyai tahap kesihatan yang sama..Macam anak-anak saya..mereka juga tidak sama tahap kesihatannya..Ada yang memerlukan nebulizer dan ada yang hanya makan ubat sahaja...Jadi ibu bapa haruslah memastikan penggunaan ubat yang betul bagi membantu mengurangkan masalah serangan asthma yang teruk

3. KEADAAN PERSEKITARAN
- Berada di sesuatu tempat boleh juga dikira faktor berlakunya serangan asthma..Jadi..ibu bapa haruslah memastikan keadaan perseiktaran sentiasa bersih dan terhindar dari sebarangan pencemaran yang boleh menyebabkan serangan asthma kepada anak-anak anda..


Ada juga beberapa cara yang boleh diambil untuk mengelakkan berlakunya serangan asthma dikalangan kanak-kanak..Antaranya dengan pengambilan beberapa suplement yang membantu mempertahankan sistem ketahanan badan anak anda..
OMEGA GUARD - Membantu mengurangkan masalah keradangan dikalangan kanak-kanak..Ianya kaya dengan asid lemak Omega 3 yang membantu mempertahankan sistem ketahanan anak anda..Malah bukan itu sahaja..ia juga berfungsi untuk meningkatkan perkembangan minda anak anda..Dihasilkan dari mimyak ikan laut dalam yang kaya dengan sumber nutriennya..

MEALSHAKE -  Minuman yang berperisa vanila cukup sedap diminum olah anak anda..Yang membantu atasi masalah kekurangan Vitamin di dalam badan..Membantu atasi masalah sembelit juga..Dan yang paling penting membantu menguatkan daya tahan dalam tubuh anak anda

VITALEA KIDS - Seperti yang dh diketahui..Vitalea nie memang kaya dengan pelbagai sumber vitamin..Yang cukup diperlukan oleh anak anda..Dan melindungi diri anak anda dari serangan pelbagai penyakit...

Anak saya suka dengan vitamin nie..Memang sedap kata dorang tu...Tak cukup sikit nak diberikan tok mereka..Sebelum tu..saya nak share cikit testimoni pesakit asthma yang dah semakin sembuh..

Berminat untuk memilikinya?? Boleh hubungi saya

Hafza Aein
0173739567

No comments:

Post a Comment