KEPENTINGAN OMEGA 3 UNTUK IBU HAMIL SUPAYA ANAK TURUT SIHAT - CINTA HATI SAYA

Friday, 30 September 2016

KEPENTINGAN OMEGA 3 UNTUK IBU HAMIL SUPAYA ANAK TURUT SIHAT


Tahukah anda kenapa Omega 3 nie sangat penting untuk ibu hamil??

Sebelum nie semua orang cakap Omega 3 nie penting untuk bayi dalam kandungan untuk bantu kembangkan minda dan juga otak mereka semasa dalam kandungan lagi..Tetapi sebenarnya, ia juga penting untuk ibu hamil juga..

Nak tahu kenapa penting?? Jom saya nak share sikit pasal nie..

1. MENCEGAH DARI INSOMNIA DAN KURANGKAN TEKANAN..
- B Complex membantu untuk kurangkan tekanan dan bantu perkembangan bayi..Betul kan..Tetapi Omega juga membantu si ibu untuk kurangkan masalah tekanan dan juga mencegah insomnia..Omega yang kaya dengan EPA dan DHA membantu untuk menstabilkan emosi dan juga bantu perkembangan mental si ibu..Dan seterusnya mengurangkan masalah kemurungan..yang boleh menyebabkan kepada kematian bayi...

2. MEMELIHARAN SENDI
- Omega nie dihasilkan dari ikan laut dalam seperti ikan salmon yang kaya dengan asid lemak omega 3..Jadi bile kaya dengan Omega 3 nie dah tentulah ianya larut dalam tisu rawan dan membantu memelihara sendi-sendi..Selain itu juga, Omega nie membantu mencegah masalah kemusnahan enzim.

3. MENINGKATKAN SISTEM IMUN
- Omega juga bertindak untuk mempertahankan sistem imun si ibu..dan juga membantu menyihatkan paru-paru dari sebarang penyakit yang merbahaya..Selain itu juga, Omega turut membaiki masalah kulti seperti Psoriasis..dan juga mencegah masalah kesihatan lain seperti SLE, HEpitatis, buah pinggang, lelah.

4. MEMBANTU MENSTABILKAN TEKANAN DARAH
- Ibu hamil juga sering mengalami masalah tekanan darah..Jadi Omega berfungsi mensatabilkan tekanan darah dari meningkat..dan menurunkan paras kolestrol..Menjadi sebab utama mengapa bayi dilahirkan awal dari jangkaan kerana bila tekanan darah meningkat boleh menyebabkan kematian bukan sahaja untuk bayi tetapi turut menjadi korban adalah bayi juga..


Ya..Omega 3 memang amat penting diambil seawal usia kandungan trimester pertama lagi..Bagi mengelakkan berlakunya perkara yang tidak diingini...

Jadi..pilihan terbaik adalah Omega Guard Shaklee yang sememangnya sangat penting untuk ibu dan juga bayi..

Anda berminat untuk mendapatkannya..Boleh hubungi saya..

Hafza Aein
0173739567