COQ TROL PLUS : FUNGSI DAN KEBAIKANNYA UNTUK KESIHATAN JANTUNG - CINTA HATI SAYA

Thursday, 1 February 2018

COQ TROL PLUS : FUNGSI DAN KEBAIKANNYA UNTUK KESIHATAN JANTUNG

Assalammualaikum..

CoQ Trol sememangnya sangat terbaik untuk kesihatan..Setiap hari anda memerlukan 100mg Coenzyme untuk sel bergerak. Semakin anda banyak bergerak, semakin banyak tenaga diperlukan. Jadi badan kita nie memerlukan banyak tenaga untuk bergerak.

CoQ nie sangat membantu anda terutama untuk jantung. Hal ini kerana jantung merupakan organ yang paling banyak menggunakan tenaga untuk mengepam darah dari jatung ke seluruh anggota badan terutama otak. Jika otak tidak cukup darah, maka setiap fungsi anggota badan termasuk juga sel-sel dalam badan nie tidak dapat berfungsi dengan baik.


Penyakit jantung merupakan penyakit no 1 di Malaysia. Rata-ratanya mereka yang kurang fokus untuk menjaga kesihatan jantung. Cuba lihat statistik diatas, dalam tempoh 10 tahun je, penyakit jantung dah jadi no 1 antara penyebab utama pembunuh tertinggi. Bayangkanlah, anda baru berumur 20an, 30an dah menghidapi masalah jantung. Masya Allah...


Bagaimana CoQ Trol nie membantu anda untuk menjaga kesihatan jantung ?? Seperti yang kita tahu, jantung adalah organ yang paling banyak bergerak. Jadi jantung memerlukan lebih banyak coenzyme untuk bantu mengepam darah ke seluruh badan. Coenzyme berfungsi memberikan tenaga dan membantu menguatkan otot jantung agar dapat mengepam darah dengan konsisten dan stabil, meningkatkan peredaran darah dan mengoptimumkan denyutan jantung.

Selain itu, jantung memerlukan Asid Lemak Omega 3 untuk menyokong kesihatan saluran darah dan tekanan darah yang sihat iaitu menurunkan trigliserida.

Tahukah anda ?? Jika anda mengambil Statin, iaitu ubat yang membantu menurunkan kolestrol, dapat menghalang pembentukan Coenzyme sebanyak 40%. Erti kata lain, CoQ nie membantu menguatkan otot jantung. Jika anda sayangkan jantung anda, Anda seharusnya memberikan makanan yang terbaik buatnya. Sama juga seperti kita, kalau kita sakit makan ubat kan untuk baik. Tapi kalau jantung sakit, samada kita bagi makan ubat atau pun kita cari jantung yang lain. Tapi jika anda tidak mahu begitu, anda berikan nya CoQ Trol je. Dengan harga yang berpatutan, hanya RM 150 sahaja memang berbaloi-baloi.


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=b97888a4e999fc77272f5c07cb8a6af5

Jika anda mempunyai masalah dan inginkan pertanyaan, boleh hubungi saya 0173739567. In Shaa Allah, saya sedia membantu anda.

No comments:

Post a Comment