Saturday, 23 May 2015

PROGRAM YES : HEALTH PRENATAL AND POSTNATAL YANG HEBAT

Assalam mualaikum..maaf ye saya dah terlambat nak kongsikan entry pasal PROGRAM YES nie...Minggu nie bz betul..macam-macam program yang opis buat..Sampai diri sendiri pun tak terurus...

Baiklah..Hari nie kita akan tengok pasal Pack Prenatal...Dalam pack Prenatal nie..sama je macam pack yang lain..cuma diapanggil sebab Mana-mana ibu yang inginkan cahaya mata yang sempurna..


Dalam set nie..ada :

ESP - membantu si ibu memberikan kecergasan dalam diri..Si ibu pasti memerlukan lebih banyak tenaga semasa di awal kehamilan...Pelbagai proses yang perli dilalui si ibu..seperti muntah-muntah, pening kepala, badan lesu, dan sebagainya..Oleh itu, ibu perlukan makanan tambahan yang membantu tenaga si ibu..

OMEGA GUARD - makanan tambahan yang terdapat pada minyak ikan...Seawal kehamilan..pembentukan janin agak terlalu kecil..tetapi apabila sudah berusia 4bulan..otak bayi mula berfungsi...Minyak ikan dari Shaklee nie..membantu perkembangan otak bayi anda...1 hidangan Omega bersamaan 1000mg asid lemak + DHA + EPA

OSTEMATRIX - Pembentukan tulang dan gigi bayi..berkait rapat dengan kalsium si ibu...Ini kerana bayi anda akan mengambil separuh kalsium si ibu untuk pembentukan tulang dan gigi nya..Selain itu, ia juga membantu menguatkan tulang dan gigi...Jadi, si ibu perlukan lebih kalsium supaya tak de lah nanti bile malam sakit kaki...letih..sembelit..cramp...

VITALEA - Vitalea adalah multivitamin..berfungsi sebagai menaikkan darah (bukan naik darah ye mcm hantu tu)..tapi meningkatkan hemoglobin darah si ibu...Dimana semua vitamin yang tidak diambil si ibu..vitalea akan membantu melengkapkan nutrisi makanan si ibu...Bila nutrisi tidak cukup..ibu boleh mendapat anemia (kekurangan darah)..Ini boleh menyebabkan bayi berada dalam keadaan bahaya,..

B-COMPLEX - Dikenali sebagai asid folik...Asid folik sangat penting untuk bayi anda..kerana untuk membina pembentukan sel dan tisu baru...Jika kekurangan asid folik..boleh menjadi risiko yang serius..seperti kemurungan..kelahiran bayi pra-matang..menyebabkan kecacatan tiub neural...

SR VITA C - Kalau hamil memang tak boleh makan ubat..doktor pun melarang makan ubat kn..Jadi, Vita c sr nie..membantu mempertahankan sistem imun badan ibu..sekaligus membantu pembentukan kolagen bayi anda..Mesti lepas lahir nanti bayi anda cantik..


Untuk Post natal..sama macam yang Prenatal..tapi da beza cikit je..penambahan ALFALFA COMPLEX...Alfalfa nie membantu si ibu mendapatkan susu ibu yang banyak...Selain itu juga...Boleh membantu si ibu bertambah tenaga...dan menanjalkan aset wanita..membantu masalah penghadaman..yang paling best sekali...Membantu pengurangkan berat badan si ibu..


Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM