Wednesday, 8 July 2015

SET HEALTHY FITNESS MEMBANTU MEREKA YANG INGIN KURUS DENGAN SELAMAT

Persiapan nak menyambut raya dah nak siap...Segala juadah semua dah nak disediakan...Ada yang sibuk-sibuk nak buat kuih raya...Ada juga yang masih lagi mencari baju raya...Segalanya la nak dipersiapkan..

Tapi..dalam banyak-banyak persiapan..Adakah kita dah persiapankan diri kita dengan segala kemungkinan penyakit yang akan menjelma...HAHAHAHA...Penyakit yang saya maksudkan tu ialah...KENAIKAN BERAT BADAN...

Sebelum kita dipersiapkan dengan masalah nie...Apa kata kita persiapankan dulu dengan SET HEALTHY FITNESS...Macam mana set nie boleh membantu anda untuk sentiasa langsing dan menawan ketika hari raya...

Dalam set nie..ada 6 item yang paling HOT...yang mempunyai fungsi-fungsinya sendiri..Jom kita selidik satu persatu...


Cinch Shake Mix 
= Meal Replacement yang lengkap dgn karbohidrat, kalori, lemak, protein & fiber yg diperlukan oleh tubuh. Kenapa kena ada kalori & lemak? Bcoz badan kita perlukan kalori & lemak utk metabolisma & fungsi hormon. Kalo badan kita tak cukup kalori & lemak, ia boleh beri kesan kepada sel2 tubuh kita especially sel otot. Hasilnya, berat badan mudah sgt naik bila kita berenti program kurus...Cinch Shake juga membantu maintainkan badan kita..Tapi kenelah konsisten minumnya..


 Cinch Tea Mix
 = Teh ni adalah gabungan teh ijau, putih & merah. Terbaik sebagai gantian utk minum ptg. Biasa petang2 metabolism kita drop, & biasa petang2 kita ada minum petang kan. Utk yg ikuti program kurus ni, advise utk ganti kuih2 & teh minum ptg tu dengan Cinch Tea. Cinch Tea ni bkn utk kasi mata segar je tau, tp ia juga bantu utk rasa taknak menguyah especiallya antara waktu makan...


Vita-Lea 
= Apa kaitan Vita-Lea dengan kurus? Vita-Lea ni, sama mcm nama dia, ia adalah VITAL -- sgt2 penting & sgt2 perlu, sbb ia bekalkan semua vitamin & minerals yg badan kita perlu. Kita ni sbnrnya kekurangan 90% daripada zat yg badan kita perlukan. Kita rasa mcm dh macam seimbang semua dah, tp hakikatnya byk proses penghasilan makanan tu yg mengurangkan zatnya.


Herb-Lax
 = dah diketahui bhw Herb-Lax ni sgt lah bagus utk benda2 berkaitan pembuangan air besar... ia sbnrnya sgt penting utk kita cuci usus kita... sbb zat makanan kita diserap di bahagian usus. Kita dah banyak makan semua juadah raya kan...Nak cuci semua sisa makan tu..kenalah makan Herblax nie...Baru lah bersih usus kita nanti...Tapi HerbLax jgn amik hari2 tahu. Nanti usus jadi malas. Takde herbLax dia takmo gerak. Naya...


Lecithin 
= Lecithin adalah pengemulsi Lemak. Satu study dr Huntington College of Health Sciences menunjukkan bahawa Lecithin membantu badan kita memecahkan lemak dlm darah menjadi partikel yg kecil. Cakap senangnya, lecithin bantu badna kita bakar lemak dgn lebih efisen & tak simpan dalam tisu.



Musim perayaan semua nak dimakan kan...tapi belum tentu lagi ada sesetengah mereka yang nak cover makan kononnya nak kurus...Sebenarnya itu dah salah..Sebabnya boleh merosakkan tisu otot kita...Dengan set nie..korang boleh je nak makan tapi kenelah berpada-pada juga...


Nak tahu info lanjut..boleh hubungi saya ye..saya sedia membantu anda...

Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM