ALZHEIMER : GEJALA DAN CARA SEMBUHKANNYA AGAR KEMBALI SIHAT - CINTA HATI SAYA

Tuesday, 19 April 2016

ALZHEIMER : GEJALA DAN CARA SEMBUHKANNYA AGAR KEMBALI SIHAT

ALZHEIMER....

Ramai yang tidak menyedarinya..Rata-rata mereka berfikiran ianya seperti nyanyuk...Ini kerana perubahan pada si pesakit yang mula melupakan keadaan persekitaran fizikal dan mental juga keadaan disekeliling mereka..

Alzheimer ialah penurunan fungsi saraf otak yang mana jika dilihat secara perubatan ianya sangat kompleks dan proresif..Penurunan fung saraf otak ini boleh menyebabkan daya ingatan semakin menurun dengan teruknya sehingga tidak mampu untuk menguruskan diri sendiri..

Apabila keadaan ini terjadi..pesakit akan mengalami masalah yang semakin lama, semakin melemahkan sehingga masalah pertuturan, kewarasan, ingatan, pertimbangan, perubahan personaliti dan tingkah laku mereka akan berubah secara sedikit demi sedikit..


BAGAIMANA ALZHEIMER BOLEH TERJADI....

Jom kita tonton video nie dulu..Alzheimer berlaku apabila otak menjadi kecut dimana di dalam bahagiannya dipenuhi dengan gumpalan protein yang luar biasa..Ini dikenali dengan PLAK AMILOID..Di dalam gumpalan ni pula ada sel-sel berserat yang berbelit-belit (NEURO FBRILAY)

Amiloid protein membentuk sel-sel plak protein yang  menyebabkan perubahan pada kimia otak..Hal ini menyebabkan neurotransmitter yang berfungsi sebagai menyambung atau menyampaian mesej dari satu neuron ke neuron yang lain..

Apabila neurotransmitter gagal menyampaikan mesej ke neuron yang lain..otak tidak dapat berfungsi dengan baik..Hal ini menyebabkan pesakit akan mengalami masalah mental dan sekaligus berkaitan dengan masalah fizikal mereka..BAGAIMANA NAK MEMBANTU PESAKIT ALZHEIMER

Terdapat beberapa cara yang boleh membantu mereka..Antaranya dengan :

1. MEMBERIKAN LAYANAN YANG TERBAIK
- Bagi psakit Alzheimer..mereka tidak boleh mengingati diri mereka sendiri apatah lagi orang yang berada disekeliling mereka..Jadi anda sebagai orang yang terdekat..perlulah melayan mereka dengan lebih mesra kerana dengan kehadiran anda..mereka berasa selamat dengan belaian anda..

2. BANTUAN DARI SHAKLEE
- Shaklee ada menyediakan cara untuk membantu pesakit Alzheimer..agar mereka dapat hidup dengan selesa...Dengan set asas ALZHEIMER ini...boleh membantu pesakit melambatkan proses penurunan fungsi sel otak..


LECITHIN -  membantu meningkatkan fungsi neurotransmitter agar kembali sihat semula

OMEGA GUARD -  membantu meningkatkan daya ingatan agar pesakit dapat berfikir dengan waras tanpa mengalami masalah..

Untuk mendapatkan hasil yang terbaik..anda boleh tambah dengan Vivix...yang mana Vivix membantu memulihkan sel-sel DNA kembali sihat semula..Selain itu, Vivix juga membantu menghidupkan semula sel-sel yang telah mati..

Selain itu, Vivix juga membantu sel-sel saraf agar kembali kembali berfungsi seperti sedia kala..Jom berikan yang terbaik untuk ahli kesayangan anda dengan Shaklee..yang sememangnya terbukti berkesan..


Sebarang masalah...boleh hubungi saya...

IG : @arryanayash

PAGES : BUTIK VITAMIN AEIN

WA : 0173730567