RAHSIA MENYUSU DI BULAN RAMADHAN AGAR ANAK SENTIASA KENYANG DAN IBU BERTENAGA

Tak lama lagi puasa akan menjelangkan..ada juga ibu-ibu yang masih berpantang time bulan puasa..Macam saya lah..berpantang time bulan puasa...Memang mencabar sungguh...Mane tak nya..Time berpantang tu..time musim panas..Bayangkan lah berpantang di kampung..Panas dia macam mane..

Eh..eh..dah..bukan tu yang saya nak citekan..Tapi saya nak cite kan kt cini yang bagi ibu-ibu yang menyusukan anak time bulan puasa...Ibu-ibu pasti risaukan..Iye la..bulan puasa mane ada makan dan minum untuk support susu badan..Malah risau takut kalau-kalau susu dah merundum kan..

Jom kita tengok video nie dulu..Bagaimana akak nie survive untuk dapatkan susu time bulan puasa..




Haa...pada ibu-ibu diluar sana..Jangan ada yang merasakan menyusukan bayi anada boleh membuatkan anda tidak berpuasa...Itu, adalah kesilapan besar ye...

Bagi yang tidak dapat mendengar dan membuka video itu, Tidak mengapa..saya akan ulaskan sedikit apa yang pelanggang kita dah bagitahu tadi..Ada 4 tips yang boleh si ibu amalkan..Antaranya :

1. Lakukan proses demand dan supply
- Maksud dia kat cini..si ibu perlu lakukan proses menyusukan bayi seperti biasa..Tapa ada rasa culas pun..Hal ini boleh memberikan pemprosesan susu simpanan dalam payudara si ibu.

2. Minum air yang mencukupi.
- Walaupun bulan puasa..minuman air sekurang-kurangnya 3 liter sehari dapat membantu membekalkan susu dengan banyak..

3. Elakkan stress/tekanan
- Ibu-ibu dinasihati jangan berasa stress dan bimbang akan susu anda...Tapi sentiasalah berfikiran positif dan selalu berfikiran yang susu anda cukup untuk anak anda..

4. Amalkan vitamin Shaklee.
- Shaklee juga ada membantu para si ibu untuk meperbanyakkan susu..Dengan bantuan set Asas sahaja seperti Vitalea, B Complex, Alfalfa Complex, Vita C Complex,..susu boleh jadi banyak..Dan yang paling penting..amalkan dengan ESP dan Performance Drink..kerana membantu memberikan tenaga dan menghasilkan protein yang dapat membantu memperbanyakkan susu..

Haaa..bestkan..anak tak meragam..ibu pun bertenaga..



Sebarang masalah or pertanyaan, boleh hubungi saya 

IG : @arryanayash

FB : Hafza Aein /  Butik Vitamin Aein

WA : 0173739567

Popular posts from this blog

PETUA MENGHILANGKAN/MENGURANGKAN ASMA(SEMPUT) SECARA SEMULAJADI AGAR KEKAL SIHAT

PENYAKIT ASMA DAN PENYELESAIANNYA AGAR SIHAT TANPA UBAT

10 KELEBIHAN LECITHIN YANG MESTI ANDA KETAHUINYA AGAR TIDAK TERSALAH PILIH