DARAH TINGGI : BAGAIMANA UNTUK ATASI MASALAH INI AGAR BOLEH MENJALANI KEHIDUPAN SEPERTI BIASA - CINTA HATI SAYA

Monday, 25 April 2016

DARAH TINGGI : BAGAIMANA UNTUK ATASI MASALAH INI AGAR BOLEH MENJALANI KEHIDUPAN SEPERTI BIASA

Hipertensi atau darah tinggi...Sememnagnya menjadi masalah dikalangan manusia..Terytama bagi mereka yang dah berumur..Tapi tak terkecuali juga golongan muda...HAAAAA...jangan ingat golongan muda tak terkecuali untuk mendapat sakit darah tinggi nie tau..

Darah tinggi nie boleh juga menyebabkan datang nya pelbagai penyakit...Antara nya, stroke..sakit jantung...kolestrol dalam darah ..sakit dada...Macam-macam lagi la..yang boleh terjadi...

JADI BAGAIMANA UNTUK ATASINYA???

Jom kita tengok video nie...


Ubat Darah Tinggi? Apa Laki Ni Buat Untuk Turunkan Tekanan Darah from iReach HD on Vimeo.


Untuk mengatasi masalah darah tinggi nie ada tiga cara yang boleh diikuti..


1. MENGUBAH CARA HIDUP
- selalunya cara hidup seseorang nie tak tentukan...ada yang tak cukup tidur...ada yang makan lewat..Semua itu mempengaruhi kehidupan anda...Dan yang paling teruk sekali bile tetiba je anda mendapati diri anda dihinggapi dengan pelbagai penyakit...Haaa..Ni dah bahaya tau..


2. HIDUPAN SIHAT
- Mulakan kehidupan dengan lebih sihat..macam mane nak mulakan nya...Senang je..Mulakan dengan senaman...pemakanan yang sihat tanpa mengambil fast food...kurangkan pengambilan gula dan garam berlebihan...Tidur dengan cukup..Makan mengikut waktu yang tepat..Dan macam-macam lagi yang boleh diamalkan..


3. PENGAMBILAN SUPLEMENT SHAKLEE
- Tidak kira lah penyakit apa pun..PAsti ada penawarnya..Begitu juga dengan darah tinggi...Anda boelh mengambil SET PENGAWALAN DARAH TINGGI...untuk membantu menurunkan kadar tekanan darah tinggi anda...Suplement bukan untuk mengubati tapi membantu mengawal nya..
Jika anda ingin menbantu mereka yang menghadapi masalah tekanan darah tinggi dan paras kolestrol yang tinggi...Anda boleh mengambil suplement Shaklee..yang sememangnya membantu anda untuk kehidupan yang lebih sihat...
Hubungi saya untuk ketahui lebih lanjut:

IG : @arryanayash
FB : Hafza Aein
PAGES : Butik Vitamin Aein
W/A : 0173739567

No comments:

Post a Comment