4 BAHAN UTAMA YANG MENJADI RAHSIA KEHEBATAN VIVIX

Ramai yang semakin tahu dengan khasiat Vivix kan..Batapa hebatnya Vivix sekarang nie..Boleh jadi fenomena yang luar biasa..

Tapi tahukaah anda bahawa Vivix ni terdiri dari 4 bahan utama yang amat penting dalam pemprosesan Vivix nie..Jom kita selidik satu persatu 4 bahan utama nie..dan khasiatnya..



1. ANGGUR MUSCADINE
   * Anggur muscadine ni mempunyai 20 kromoson yang mana anggur yang biasa hanya ada 10 kromosom sahaja...dan berfungsi meningkatkan sistem imun dan antioksidan
   * bentuk fizikal yang besar seperti bola golf yang hidup dikawasan ekstrem..dan mengandungi banyak polifenol dan resveratrol
   * mempunyai asid allagik, yang bertindak sebagai anti virus dan anti bakteria
   * dan mempunyai kuasa anti oksidan yang banyak



2. ELDERBERRY

* Mempunyai khasiat yang sangat banyak antaranya :
~ flavonoid
~ vitamin A
~ vitamin B
~ vitamin C
~ tannin
~ fostor
~ rutin
~ kalsium
~ gula 
~ potasium

* dapat mencegah dan menyembuhkan pelbagai penyakit antaranya :

~ selesema - kandungan sambucus agglutinins nigra yang terdapat dalam elderberry dapat melindungi sel sihat dari sebarang penyakit
~ mencegah dan mengubati penyakit kanser - elderberry kaya dengan antioksidan dan flavonoid yang mencegah kerosakan sel dalam tubuh
~ vitamin C - digunakan sebagai pencegah penyakit yang disebabkan oleh infleksi virus dan bakteria..Dan berperanan sebagai anti oksidan untuk membunuh radikal bebas yang menyebabkan kanser
~ membantu menyembuhkan diabetes - mengandungi anti-virus, anti-histamin, dan antioksidan yang bagus dalam menjaga kesihatan dan mencegah diabetes
~ menjaga kesihatan mata - mengandungi vitamin A yang bagus untuk kesihatan mata
~ bagus untuk pencernaan - digunakan untuk sembuhkan sembelit, gangguan pencernaan yang lain..Untuk meningkatkan kesihatan jantung, ginjal, penglihatan..dan mencantikkan kulit tubuh..


3.LOBAK UNGU

* mempunyai banyak khasiat termasuk penglihatan yang baik, kulit yang cerah dan sumber vitamin A
* Beta Karoten dan fitokimia mampu mengurangkan risiko kanser kerana bertindak sebagai anti-bakteria dan anti-radang
* Antara kebaikan lobak uggu ialah :
~ anti-oksidan yang berfungsi untuk melindungi sel badandari rosak
~ anti-radang yang membantu melegakan sakit sendi
~ anti-carcinogen yang membantu mengurangkan risiko kanser
~ anti-viral, anti-septic, dan anti-microbal yang melawan virus dan bakteria yang mudah berjangkitden merebak
~ Vitamin A untuk mengelakkan arteri tersumbat dan penyakit stroke


4.JAPANESE KNOTWEED

* banyak manfaat dan digunakan untuk merumusakan suplement anti-penuaan
* merawat rambut beruban
* potensi polifenol untuk menyokong diet yang sihat.


Nampak tak..bahan utaman yang digunaka oleh Shaklee amatlah banyak khasiatnya...Setiap bahan itu mempunyai anti-anti yang mempunyai peranan masing-masing..

Pilihan saya tentu lah Vivix Shaklee...Pilihan anda pula...??

Popular posts from this blog

PETUA MENGHILANGKAN/MENGURANGKAN ASMA(SEMPUT) SECARA SEMULAJADI AGAR KEKAL SIHAT

PENYAKIT ASMA DAN PENYELESAIANNYA AGAR SIHAT TANPA UBAT

10 KELEBIHAN LECITHIN YANG MESTI ANDA KETAHUINYA AGAR TIDAK TERSALAH PILIH