KELEBIHAN RESVERATROL YANG ADA PADA VIVIX - CINTA HATI SAYA

Thursday, 3 March 2016

KELEBIHAN RESVERATROL YANG ADA PADA VIVIX

Ramai yang tahu..anggur merupakan buah yang mengandungi antioksidan kan...yang sangat bagus untuk kesihatan diri kita...tak kiralah kita nie umur berapa...tua ke..muda ke..kecik ke..besar ke..yang penting menjaga kesihatan amat lah perlu..

Tapi tahukah anda..buah anggur nie terdapat beberapa jenis...Dan antara yang paling sukar ditemui adalah anggur jenis anggur muscadine. Sebabnya anggur jenis nie hanya terdapat di beberapa kawasan sahaja...

Kenapa anggur nie menjadi pilihan Shaklee untuk membuat minuman Vivix...Sebabnya anggur nie mempunyai Resveratrol...yang mampu merawat penyakit...

Jom kita lihat kelebihan Resveratrol..

KELEBIHAN RESVERATROL
====================
Resveratrol adalah sejenis plolyphenol yang dipanggil phytoalexin, merupakan sejenis bahan yang dikeluarkan oleh tumbuhan sebagai pertahanan tumbuhan tersebut terhadap penyakit. Ia dihasilkan daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya.
Tumbuhan yang menggunakan pestisid dan herbisid biasanya tiada atau kurang menghasilkan bahan ini kerana mereka dilindungi oleh racun perosak tersebut.
Tumbuhan yang paling banyak menghasilkan resveratrol adalah anggur, raspberi dan kacang.

Nampak tak..kelebihan Resveratrol...yang mampu mempertahankan darinsebarang penyakit..

Lepas ni..saya akan cite kan pulak..kelebihan bahan yang lain dalam Vivix yang digunakan oleh Shaklee..

Stay tune!!!


No comments:

Post a Comment